Magyarok nyerték a legnehezebb szakaszt

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 09:53
Remek sikert ért el a magyar kamionos csapat az Afrika Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen, lévén kategóriájában az első helyen végzett. A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás összeállítású egység teljesítményének értékét tovább növeli, hogy az autósok közül is csak Jean-Louis Schlesser ért el jobb időt. A magyarok nyerték a nyitó etapot is.


A Qualisport beszámolója szerint a viadal legnehezebb szakasza hozott újabb parádés magyar produkciót. A résztvevőkre 449 km-es gyorsasági rész várt, ezt 9:31:41 ó alatt teljesítette a trió. A Kovács Miklós átlat vezetett Scania 12:07 perccel előzte meg a holland Hans Bekx (DAF) egységét, 18:17 p-cel pedig az összetettben korábban élen álló Jan de Rooy-t (Iceco).

 

A versenyzők igen nehéz, dűnés terepen száguldottak a cél felé.

 

Összetettben Hans Bekx visszavette a vezetést főnökétől, Jan de Rooytól: a DAF-os 36:15:09 órával áll az élen, 2:08 p-es előnyre tett stert. A Qualisport hátránya 1:07:39 ó, míg a negyedik helyen az olasz Giacomo Vismara áll 1:55:25 órás lemaradással.

 

Mivel a 8. szakasz rendkívül keménynek bizonyult és több autós és motoros is a sivatagban kénytelen tölteni az éjszakát, az Africa Race szervezői úgy döntöttek, hogy a mezőny összekötő szakaszként teljesíti a csütörtökre tervezett távot.

 

„Roppant nehéz volt a mai nap, éppen ezért hatalmas boldogság számunkra, hogy ennyire jó eredményt értünk el – mondta Kovács Miklós. - Olyan öreg sivatagi rókák, mint például Jan de Rooy és Giacomo Vismara, azt mondták nekünk, hogy ilyen nehéz dűnéket talán még sohasem láttak. Minden tőlünk telhetőt megtettünk és erre törekszünk a továbbiakban is.”

 

Czeglédi Péter navigátor szintén boldogan értékelt:

 

„Alig hittük el, hogy elsők lettünk. Nem számítottunk ennyire jó eredményre, de a mauritániai terep megviccelte a többieket. Szinte hihetetlen, hogy csak Jean Louis Schlesser buggy-ja volt gyorsabb nálunk.”