KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "WTA_MONTERREY"
Magyar királynőt koronáztak Mexikóban 2012. február 27. 01:50 VIDEÓ! Az idei WTA-szezon sem múlik el magyar siker nélkül: Babos Tímea pályafutása negyedik Grand Prix-főtáblás versenyén megőrizte veretlenségét és megnyerte a 220 ezer dolláros, keménypályás viadalt Monterreyben. A döntőben magabiztosan intézte el az ezen a szinten szintén újonc Alexandra Cadantut (1 óra 21 perc alatt 6:4, 6:4-re győzte le a románt). 2009 óta minden évben örülhettünk legalább egy magyar egyéni sikernek a női profi teniszezők sorozatán. Legutóbb tavaly januárban Arn Gréta ünnepelhetett Aucklandben. A tenisz történetében, az open érában Babos Tímea a hetedik magyar, aki WTA Grand Prix-t tudott nyerni és a kilencedik, aki bekerült az első száz közé a világranglistán (egyből a 68.). A diadal Monterreyben 280 világranglista pontot és 37 000 dollárt ér. Babos Tímea csak az idei eredmények alapján számított rangsorban két hónap után a 18. helyen áll! Ezen a héten Acapulcóban folytatja, de csak párosban indul, mert egyéniben lemaradt a selejtezőről. Ugyanitt Arn Gréta és Czink Melinda főtáblás.
 
Maratoni drámák után egy magyar döntős 2012. február 26. 07:49 Az esélytelenebb Babos Tímea óriási csatában, 2 óra 27 perc alatt legyőzte (6:4, 6:7, 6:4) a 2. kiemelt Sara Erranit Monterreyben a 220 ezer dollár összdíjazású WTA Grand Prix elődöntőjében. A fináléban sajnos nem Arn Gréta lesz az ellenfele vasárnap, mert a román Alexandra Cadantu 2 óra 36 perces küzdelemben megállította (6:2, 4:6, 7:5) az elsőszámú magyart. Azt már a hét eleje óta tudni lehet, hogy Babos Tímea a február 27-i világranglistán, a tenisz történetében nyolcadik magyarként a top 100-ban jegyzik, de szenzációs mexikói eredményeinek köszönhetően akár a 65. hely környékén nyithat. Van miért visszavágni a három évvel idősebb Cadantunak, mert tavaly salakon kikapott tőle Babos Tímea (2:6, 6:3, 6:2).
 
Megállíthatatlan magyarok Monterreyben 2012. február 25. 08:56 Alakul a magyar-döntő a mexikói 220 ezer dolláros, keménypályás WTA Grand Prix-n: Arn Gréta és Babos Tímea is játszmavesztés nélkül nyert a negyeddöntőben. A felsőágon menetelő, hatodik kiemelt Arn, 1 óra 33 perc alatt 6:1, 7:6-ra verte az orosz Nina Bratcsikovát, majd az egy héten belül a második elődöntőjére készülő Babos, viszonylag magabiztosan 6:4, 6:2-re győzte le az osztrák Patricia Mayr-Achleitnert. A program, eső miatt az éjszakába nyúlt. Ahhoz, hogy vasárnap két magyar játssza a finálét Monterreyben Arn Grétának a román Alexandra Catandunál (110. a világranglistán), Babos Tímeának a második kiemelt Sara Erraninál kell jobbnak bizonyulnia. A női profi tenisz történetében ez lehetne az első WTA döntő, amiben két magyar küzd a serlegért.
 
Bevehetik Mexikót a magyar lányok 2012. február 24. 09:21 Mindkét magyar teniszező sikerrel vette a második akadályt Monterreyben a 220 ezer dollár összdíjazású, keménypályás WTA Grand Prix-n, tehát a 6. kiemelt arn Gréta és a fiatal Babos Tímea is negyeddöntős a mexikói versenyen. Arn az elődöntőbe kerülésért az orosz Nina Bratcsikovával találkozik, Babosra pedig az osztrák Patricia Mayr-Achleitner vár. Előbb egyébként Arn Gréta jutott a legjobb nyolc közé, 1 óra 17 perc alatt 6.4, 6:2-re verve a horvát Abramovicsot. Babos Tímea újra komoly skalpot gyűjtött be: a világranglistán korábban a 23. helyen jegyzett, jelenleg 48. Sorana Cirsteát győzte le 4:6, 6:4, 6:2-re.
 
Serena Williams segítette Babos Tímeát 2012. február 19. 11:35 Valószínűleg nem tudatosan, de a korábbi világelső Serena Williams is hozzájárult ahhoz, hogy Babos Tímea Bogota után Monterreyben is főtáblás legyen. A kolumbiai WTA Grand Prix-n az elődöntőig menetelt 18 éves magyar lány épp a jó szereplése miatt nem ért oda a következő állomás selejtezőjére, de a főtáblára várók listáján negyedik helyen állt. Végül többen visszaléptek az indulástól, közöttük Serena Williams, így Babos Tímea ott lehet a 32-es főtáblán, ahol egyébként Arn Gréta hatodik kiemeltként indul, és a két magyarhoz a selejtezőből még Marosi Katalin is csatlakozhat, aki a kvalifikáció első fordulóját sikerrel vette.
 
Olasz meló a magyar lánynak Mexikóban 2011. március 2. 09:06 A hatodik kiemelt olasz Sara Errani lesz Arn Gréta ellenfele a negyeddöntőbe jutásért a monterreyi, 220 ezer dollár összdíjazású keménypályás Grand Prix-n.
 
Magyar teniszsiker a mexikói nyitányon 2011. március 1. 09:07 Kétszettes győzelemmel kezdte meg szereplését Arn Gréta (58.) a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi tenisztornán, a cseh Sandra Záhlavovának mindössze négy játékot engedélyezett.
 
Szávay ezúttal sem kegyelmezett 2010. március 5. 08:13 Második meccsét is megnyerte, így bejutott a legjobb nyolc közé Szávay Ágnes a Monterreyben zajló női tenisztornán. A magyar játékos a 220 ezer dollár összdíjazású verseny második fordulójában 6:1, 6:7, 6:1-re verte a német Anna-Lena Grönefeldet. A nyolcaddöntőben a szlován Dominika Cibulkovával mérkőzik majd Szávay.
 
Jól rajtolt Szávay Zorro városában 2010. március 3. 09:19 Az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes sikerrel vette az akadályt a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás tenisztornán szerdán. A német Julia Görges ellen győzött, s egy újabb német, Anna-Lena Grönefeld ellen folytathatja.
 
Bartoli revánsot vett Szávayért 2009. március 7. 09:40 Ami nem sikerült Szávay Ágnesnek, az sikerült Marion Bartolinak a Monterreyben zajló 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán. A második helyen kiemelt francia három szettbe győzte le Vania Kinget. Az amerikai versenyző korábban, magyar idő szerint csütörtökön éjjel Szávay Ágnest búcsúztatta.
 
Következő »