Magyar királynőt koronáztak Mexikóban

Szerző: S.E.Létrehozva: 2012. február 27. 01:50
VIDEÓ! Az idei WTA-szezon sem múlik el magyar siker nélkül: Babos Tímea pályafutása negyedik Grand Prix-főtáblás versenyén megőrizte veretlenségét és megnyerte a 220 ezer dolláros, keménypályás viadalt Monterreyben. A döntőben magabiztosan intézte el az ezen a szinten szintén újonc Alexandra Cadantut (1 óra 21 perc alatt 6:4, 6:4-re győzte le a románt). 2009 óta minden évben örülhettünk legalább egy magyar egyéni sikernek a női profi teniszezők sorozatán. Legutóbb tavaly januárban Arn Gréta ünnepelhetett Aucklandben. A tenisz történetében, az open érában Babos Tímea a hetedik magyar, aki WTA Grand Prix-t tudott nyerni és a kilencedik, aki bekerült az első száz közé a világranglistán (egyből a 68.). A diadal Monterreyben 280 világranglista pontot és 37 000 dollárt ér. Babos Tímea csak az idei eredmények alapján számított rangsorban két hónap után a 18. helyen áll! Ezen a héten Acapulcóban folytatja, de csak párosban indul, mert egyéniben lemaradt a selejtezőről. Ugyanitt Arn Gréta és Czink Melinda főtáblás.


Mondhatja bárki, ha Babos Tímea képes volt legyőzni a második fordulóban Sorana Cirsteát (48.) majd az elődöntőben Sara Erranit (36.), akkor még szép, hogy a ranglistán 110. Alexandra Cadantu nem okozott neki gondot Monterreyben a fináléban. Ez azért nem ennyire egyszerű… Nem véletlenül mondta Babos Tímea a sikere után: „Magam is meglepődtem. hogy egyáltalán nem izgultam, nem szorongtam az első WTA döntőm előtt.”

„Egyszerűen csak próbáltam a saját játékom játszani és végig agresszívan teniszezni. Nagyon figyeltem arra, hogy mindig hozzam az adogatójátékom. Egyetlen fogadóelőnyhöz sem jutott, ami nagyon pozitív volt számomra. Ha ő szervált, akkor vártam a megfelelő pillanatra, amikor lehetőségem van jó pontot játszani, nyerőt ütni”- foglalta össze a Cadantu elleni meccs lényegét a 18 éves magyar lány, aki természetesen nagyon boldog, mint mondta ez egy teljesen új érzés az életében, „elképesztő”.

WTA-TORNA, MONTERREY 220 000 dollár, kemény pálya, EGYES, DÖNTŐ:
Babos (magyar)-Cadantu (román) 6:4, 6:4

BABOS ÉS A DÍJÁTADÓ CEREMÓNIA:

WTA-TORNA, WHIRLPOOL MONTERREY OPEN, MONTERREY
(220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Babos (magyar)-Cadantu (román) 6:4, 6:4