Maratoni drámák után egy magyar döntős

Szerző: S.E.Létrehozva: 2012. február 26. 07:49
Az esélytelenebb Babos Tímea óriási csatában, 2 óra 27 perc alatt legyőzte (6:4, 6:7, 6:4) a 2. kiemelt Sara Erranit Monterreyben a 220 ezer dollár összdíjazású WTA Grand Prix elődöntőjében. A fináléban sajnos nem Arn Gréta lesz az ellenfele vasárnap, mert a román Alexandra Cadantu 2 óra 36 perces küzdelemben megállította (6:2, 4:6, 7:5) az elsőszámú magyart. Azt már a hét eleje óta tudni lehet, hogy Babos Tímea a február 27-i világranglistán, a tenisz történetében nyolcadik magyarként a top 100-ban jegyzik, de szenzációs mexikói eredményeinek köszönhetően akár a 65. hely környékén nyithat. Van miért visszavágni a három évvel idősebb Cadantunak, mert tavaly salakon kikapott tőle Babos Tímea (2:6, 6:3, 6:2).


A világranglistán 36. Sara Errani januárban negyeddöntős volt az Australian Openen és párosban a fináléig jutott, tehát a 25 éves bolognai élete legjobb formájában van. Babos Tímea a második játszmában kétszer is (5:4-nél és 6:5-nél) a meccsért adogathatott a rutinos, nagyon labdabiztos olasz ellen, de nem tudta befejezni a meccset. Jellemző a magyar mentális erejére, hogy a szett elvesztése sem törte meg és a döntő felvonásban megint ő lett a jobb, összesen 11 ászt adogatva. Érdekesség, hogy mindketten 108-108 labdamenetet nyertek. „Gondot okoz olyan játékosok ellen játszani, mint Errani, nem csak a kiegyensúlyozottsága, de a tapasztalata miatt is. Kemény próbatétel volt azután harmadik szettet játszani, hogy a másodikban kétszer is a győzelemért szerválhattam, de képes voltam megoldani, nagyon örülök. Ez pályafutásom eddigi legnagyobb diadala. Az adogatásom nagyon fontos volt ezen a meccsen. Előfordult, hogy nagyon izgultam és ilyenkor nem igazán mozogtak a lábaim, de a szervám kisegített a bajból. Örülök a győzelmi sorozatomnak, de az még nagyobb boldogság, hogy nagyszerű játékosok ellen sikerül nyernem”- nyilatkozta Babos Tímea miután néhány héten belül a negyedik top 100-as, a második top 50-es teniszezőnél bizonyult jobbnak.

Kettő ponton múlt a magyar-döntő! Babos Tímea után Arn Gréta lépett pályára a centeren, de óriási lehetőséget szalasztott el: a döntő játszmában 5:3, 30:0-ra vezetett az ezen a szinten újoncnak számító (Monterrey előtt összesen egy WTA mérkőzésen győztes) Cadantu ellen. A román azonban feltámadt és négy gémet nyerve sorozatban fordított. Arn Gréta Acapulcóban folytatja, ahol tavaly a negyeddöntőig jutott.