KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "WBO"
Rezgett a léc, de győzött Pacquiao 2011. november 13. 10:05 Ismét rendkívül szoros csatát hozott Juan Manuel Márquez és Manny Pacquiao rangadója, amelyet csakúgy, mint legutóbb, a Fülöp-szigeteki nyert, de riválisa csalásról beszél, a szurkolók pedig megdobálták a győztest Las Vegasban.
 
Folytatódott Pacquiao király uralma 2010. március 14. 11:22 Hiába tartották kemény, veszélyes ellenfélnek a szakértők Joshua Clotteyt, Manny Pacquiao nem kegyelmezett a ghánainak és egyhangú pontozással megvédte a WBO (Boksz Világszervezet) váltósúlyú övét Dallasban.
 
Rács mögé került Erdei vetélytársa 2010. január 12. 20:09 Tizenhat hónapos börtönbüntetésre ítélték a WBO (Boksz Világszervezet) félnehézsúlyú világbajnokát. Jürgen Brähmer azért kerül rács mögé, mert 2008 szeptemberében egy szórakozóhelyen felpofozott egy 29 éves nőt. A bunyós Erdei súlycsoportváltásának köszönhetően lett világbajnok, ám az elmarasztaló ítélet ismeretében elképzelhető, hogy a magyar bokszoló visszatér a félnehézsúlyba.
 
Balzsay veresége sokba kerülhet 2009. december 4. 22:49 Pontozásos vereséget szenvedett Balzsay Károly a söldeni bokszgálán, így nem tudta elhódítani veretlen klubtársától, Eduard Gutknechttől a WBO (Boksz Világszövetség) interkontinentális övét. A magyar bunyózónak akár a pályafutása is veszélybe kerülhet.
 
Balzsay: Üzenem, nem vonulok vissza! 2009. augusztus 24. 19:42 Döbbenetes pillanatokat élt át Balzsay Károly és a honi bokszszerető közönség szombat este. A német Robert Stieglitz technikai K.O.-val győzött ellene, a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki övét ezzel elveszítő magyar bunyós pedig lépni sem tudott a fáradtságtól. Hordágyon kellett levinni a ringből, miközben majdnem megfulladt! Balzsay a SportHirado.hu-nak elmondta, a lelki sebek sokkal jobban fájnak a testi megrázkódtatásoknál, ugyanakkor megígérte, ha rajta múlik, nem vonul vissza. Igaz, idén már biztosan nem bokszol.
 
Hordágyon vitték le Balzsayt! 2009. augusztus 22. 23:05 Balzsay Károly nemes küzdelemben elveszítette a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét a német Robert Stieglitz-cel szemben a budapesti Syma-csarnokban szombat este. A német technikai KO-val diadalmaskodott, a 11. menetben ért véget a mérkőzés. Másodszorra nem sikerült a címvédés, ez volt az Universum Box-Promotion magyar bunyósának első veresége profi pályafutása során. Hordágyon vitték le a ringből Balzsayt, pár óráig megfigyelés alatt tartják, röntgen-vizsgálatnak is alávetik.
 
Bedák Pál lett az első Európa-bajnok 2009. március 8. 10:46 Profi Európa-bajnok lett a korábbi remek amatőr ökölvívónk, Bedák Pál a Drezdában rendezett profiboksz-gálán. - írja a monokli.com. A Boksz Világszervezet (WBO) által első ízben megrendezett kontinensbajnoki-címmeccsen a magyar bokszoló ellenfele a a kolumbiai születésű, de spanyol állampolgár Franklin Teran volt.
 
Rácz Félix: Balzsaynak nehezebb lesz... 2009. január 16. 14:15 Rácz Félix nem az az ember, aki kertelne, mellébeszélne. Eddig is és most, a SportHirado.hu megkeresésére is vállalta nem biztos, hogy mindenkinek tetsző véleményét. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, vajon mit gondol a sportág egykori magyarországi zászlóshajója: hol tart ma profi ökölvívásunk és persze miként értékeli a két nagyszerű világbajnokunkat, Erdei „Madár" Zsoltot, illetve Balzsay Károlyt.
 
Balzsay: Mennyei boldogság az enyém! 2009. január 15. 13:56 A győzelmet nem kell megmagyarázni. Balzsay Károly a múlt hét végén felért a csúcsra, miután hatalmas csatában, egyhangú pontozás után megkaparintotta a WBO nagyközépsúlyú profi bokszvilágbajnoki övét. A meccs után sokan fanyalogtak, mondván: nem biztos, hogy megérdemelten nyert a magyar fiú - Balzsay akkor még bosszankodott, ma viszont már nem is foglalkozik a kétkedőkkel. Sőt, élvezi az életet és a siker ízét.
 
Hasim Rahman meghódítaná Klicskolandet 2008. december 13. 13:05 Vladimir Klicsko kiütéssel végezne szombati ellenfelével, Hasim Rahmannal, jóllehet óva int attól, hogy túlságosan is elbízza magát a mannheimi gála előtt. A Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú ukrán világbajnoka nem esne kétségbe akkor sem, ha végig kellene bunyóznia mind a tizenkét menetet, de egy percig sem számol azzal, hogy esetleg el is vesztheti a címvédő mérkőzést. A Szikla becenévre hallgató Rahman mindenesetre nem feltartott kézzel érkezik Németországba, elég felkészültnek érzi ugyanis magát ahhoz, hogy meglepetést okozzon, és már a pontozásos győzelemmel sem egyezne ki.