Hordágyon vitték le Balzsayt!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 22. 23:05
Balzsay Károly nemes küzdelemben elveszítette a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét a német Robert Stieglitz-cel szemben a budapesti Syma-csarnokban szombat este. A német technikai KO-val diadalmaskodott, a 11. menetben ért véget a mérkőzés. Másodszorra nem sikerült a címvédés, ez volt az Universum Box-Promotion magyar bunyósának első veresége profi pályafutása során. Hordágyon vitték le a ringből Balzsayt, pár óráig megfigyelés alatt tartják, röntgen-vizsgálatnak is alávetik.


28 éves, oroszországi származású német bunyós fosztotta meg világbajnoki címétől Balzsay Károlyt hazai közönség előtt Budapesten, aki sokkoló vereséget szenvedett az esélytelenebb Stieglitztől. Hordágyon vitték el, de vélhetően nem szenvedett súlyosabb sérülést.

Az első menet az erőviszonyok felméréséről, a tapogatózásról szólt, a másodikban aztán Stieglitz kezdeményezett, de Balzsay kontroll alatt tartotta a meccset. A német gyors ritmusváltásokkal operált, ám a magyar felvette a kesztyűt, sőt talán tűlságosan is gyakran belement az adok-kapokba.

Az ötödik és a hetedik menet kőkemény ütésváltásokat hozott, a német testre is sokat próbálkozott, s a nagy csata, mint később kiderült Balzsayból vett ki többet. Egészen a nyolcadik etapig folyt kiegyenlített küzdelem, ekkor a német egy sorozattal üzent Balzsaynak, aki a következő felvonásban padlóra is került, igaz csak elcsúszott. 

A tizedikben azonban már alig maradt ereje a védekezésre, így Fritz Sduneknek be kellett dobnia a törülközőtt, mire a bíró technikai KO-val beszüntette a találkozót.

BALZSAY EDZŐJE: VÉGET KELLETT VETNI A MECCSNEK

"Károly teljesen kimerült a végére, tudatánál volt, vette az adást, de a legjobb volt beszüntetni a küzdelmet. Azt hiszem, túl nagy volt rajta a nyomás a hazai közönség előtt, hűvösebb fejjell kellett volna bokszolni. Nagyon felkészült volt a német, gratulálok neki és a csapatának" - nyilatkozta a mérkőzés után Fritz Sdunek, Balzsay Károly universumos edzője.
A ringorvos az RTL Klub televíziónak nyilatkozva elmondta, a végletekig kimerült a bunyós, de kielégítő az állapota. Intravénás infúziót és oxigént kap, pár óráig orvosi megfigyelés alatt tartják. Egy kórházban röntgen-vizsgálatnak vetik alá, hogy aztán nyugodt szívvel visszaengedhessék családjához.