Balzsay: Mennyei boldogság az enyém!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 15. 13:56
A győzelmet nem kell megmagyarázni. Balzsay Károly a múlt hét végén felért a csúcsra, miután hatalmas csatában, egyhangú pontozás után megkaparintotta a WBO nagyközépsúlyú profi bokszvilágbajnoki övét. A meccs után sokan fanyalogtak, mondván: nem biztos, hogy megérdemelten nyert a magyar fiú - Balzsay akkor még bosszankodott, ma viszont már nem is foglalkozik a kétkedőkkel. Sőt, élvezi az életet és a siker ízét.


Amikor szombat éjjel kihirdették, Balzsay Károly megnyerte az orosz Gyenisz Inkin elleni vb-meccsét, azt láthattuk, a kecskeméti öklöző a levegőbe csap és artikulálatlanul üvöltözik.

 

„Nem tagadom, önkívületbe kerültem - elevenítette fel a csodás pillanatokat a 29 éves profi. - Sikerült, elértem a célomat, világbajnok lettem. Annyit dolgoztam ezért, úgy érzem, megérdemeltem a győzelmet.”

 

Voltak azonban olyanok is, akik akarva-akaratlanul megkérdőjelezték a végeredmény jogosságát. Akkor Balzsayt nagyon megviselték a rosszízű megjegyzések, ám szerencsére elég volt néhány nap, amíg minden megváltozott.

 

„A bírók szerint és szerintem is én nyertem - folytatta a SportHirado.hu-nak adott nyilatkozatában a világbajnok. - Ennyi. Nem fogok és nem is kell magyarázkodnom. Akkor nagyon rosszul esett, hogy többen nem így látták. Ám már túl vagyok mindezen, nem foglalkoztat többé a dolog. Olyan boldog vagyok, hogy madarat lehetne velem fogatni!”

 

Igen, csakhogy múlt szombaton éppen Erdei „Madár" Zsolt fogta meg őt, pontosabban vette Balzsayt a nyakába...

 

„A meccs előtt Madárral megbeszéltük, ha világbajnok leszek, akkor a nyakába pakol. Aztán a bemelegítésnél Madár odajött hozzám és azt mondta, hullafáradt, ezért nem biztos, hogy meg bír majd emelni. Azt válaszoltam, jobb, ha összeszedi magát, mert nyerni fogok.”

 

Balzsay Károly csupaszív hozzáállása a ringben, sérülései pedig azon kívül látszottak leginkább. A magyar harcos arca nem éppen egy jól sikerült wellness-hétvégéről árulkodott.

 

„Óriásit küzdöttem egy szoros meccsen. Aláírom, nem voltam igazán jól fésült, de köszönöm, most már azért kevésbé vagyok olyan ijesztő. Gyógyulnak a sebek, múlnak a lila foltok. Persze, biztos azért, mert a fellegekben járok a boldogságtól. Mondjuk az összecsapás óta nem sokat pihentem, hiszen rengetegen keresnek és hívnak meg magukhoz. Örömmel teszek eleget a felkéréseknek és büszkén fogadom azt a sok-sok gratulációt, amit kapok.”

 

Balzsay egyelőre nem tudja, mikor és kivel bokszol legközelebb, ám egy-két héten belül visszautazik Hamburgba, hogy a helyi sajtó kéréseinek is eleget tehessen.

 

„Most nem is akarok arra gondolni, ki lesz az ellenfél. Ettől függetlenül úgy érzem, sok szép siker vár még rám, remélem, többször védem majd meg a vb-címemet.”

 

Ide kattintva megnézheti a Balzsay-Inkin meccs legérdekesebb pillanatait!