KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "USOPEN_BLOG"
A botrány elmaradt, S. Williams bukott 2011. szeptember 12. 00:44 A végén csattan az ostor, az idei US Open női egyes döntőjében a 27 éves, eddigi pályafutása alatt összesen két versenyen győztes Samantha Stosur 1 óra 13 perc alatt simán nyert a jóval esélyesebb Serena Williams ellen, aki tizenkét éve, 1999-ben játszott először döntőt New Yorkban. A második játszma elején majdnem felrobbant az Arthur Ashe aréna, amikor Serena Williams nyerőt ütött, de túl gyorsan kiáltott c’mont, így Stosur kapta a pontot, amivel brékelt. Samantha Stosur a második ausztrál nő, aki a csúcsra ért az amerikai nyílt teniszbajnokságon (Margaret Court, 1973-ban ötödször diadalmaskodott) és első Grand Slam sikeréért egymillió nyolcszázezer dolláros csekket kapott.
 
Meztelen maradt a királynő 2011. szeptember 11. 05:30 A Serena hurrikán a világelsőt is elsöpörte Flushing Meadows-ban. A US Open második női egyes elődöntőjében a háromszoros győztes Serena Williams akkor nyert pontot a ranglistavezető Caroline Wozniacki ellen, amikor akart és figyelt. Nem voltak egy súlycsoportban: az este tíz után kezdődött meccsen az amerikai 1 óra 26 perc alatt 6:2, 6:4-re győzött úgy, hogy Wozniackinak összesen öt nyerő ütése volt (Serena Williamsnek 34). A dán-lengyel így továbbra is Grand Slam diadal nélkül ül a női teniszezők trónján, tavaly októberben kezdődött az uralkodása és az elsősége egyelőre nem forog veszélyben. A vasárnapi döntőben viszont Serena Williams és Samantha Stosur találkozik.
 
Nadal visszavághat Djokónak a döntőben 2011. szeptember 11. 03:10 A címvédő Rafael Nadal sorozatban a harmadik Grand Slam elődöntőben bizonyult jobbnak Andy Murraynél és készülhet az idei hatodik döntőjére Novak Djokovics ellen. A szuper szombat második felvonásában a címvédő Nadal 3 óra 24 perc alatt 6:4, 6:2, 3:6, 6:2-re legyőzte Andy Murrayt. A spanyol az idei US Openen először vesztett játszmát, de a fontos pillanatokban végig jobban teniszezett, mint a skót. A nőknél Samantha Stosur már finalista, miután megállította a meglepetésembert: a kilencedik kiemelt ausztrál 6:3, 2:6, 6:2-re verte a világranglistán 92. Angelique Kerbert.
 
Djoko újra meccslabdákról verte Federert 2011. szeptember 10. 23:26 A Roland Garros elődöntő után a US Openen nem sikerült megállítania Roger Federernek a finálé kapujában Novak Djokovicsot. A svájci rendkívül okosan teniszezve elhúzott 2:0-ra, majd a döntő játszmában 5:3, 40:15-nél adogathatott, de a szerb egy bevállalós, bombatenyeres ritörnnel feléledt és 3 óra 51 perc alatt 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5-re győzött. Federer sorozatban a második elődöntőt bukta el két meccslabdáról Djokovics ellen New Yorkban. A belgrádi a harmadik US Open döntőjére készülhet, ahol Rafael Nadal, vagy Andy Murray lesz az ellenfele hétfőn. Roger Federer 2003 óta először nem tudott egy szezonban legalább egy Grand Slam serleget nyerni.
 
Rafa Nadallal teljes a szupernégyes 2011. szeptember 10. 00:15 A Roland Garros után, az idén másodszor, megint a világ négy jelenlegi legjobbja találkozik egy GS elődöntőben. Utolsóként Rafael Nadal csatlakozott az elithez: a címvédő 1 óra 53 perc alatt 6:2, 6:1, 6:3-ra kiütötte a gyenge napot kifogó Andy Roddickot. Ha a ringben játsszák a meccset, a bíró a második menetben technikai KO-val véget vetett volna a kilátástalan küzdelemnek. Az Arthur Ashe stadion első felvonásában Andy Murray 3 óra 24 perces csatában 7:5, 6:4, 3:6, 7:6-ra győzte le John Isnert. Szombaton, magyar idő szerint délután hattól előbb Roger Federer Novak Djokoviccsal (tavaly meccslabdákról fordítva nyert a szerb ugyanitt), majd Andy Murray Rafael Nadallal (sorozatban harmadszor Grand Slam elődöntőben) mérkőzik a hétfői döntőbe jutásért.
 
US Open: már csak Rafa Nadal hiányzik 2011. szeptember 9. 22:25 A vártnál nehezebben, de Andy Murray is a legjobb négy közé jutott a US Openen. Már csak a címvédő Rafael Nadal hiányzik a nagy négyesből. A skót 3 óra 24 perces csatában 7:5, 6:4, 3:6, 7:6-ra győzte le John Isnert az Arthur Ashe stadionban. Az első két játszma után nagyon simának tűnt, de a pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjét játszó amerikai a folytatásban sokkal jobban teniszezett, mint addig. Könnyen lehet, hogy a Roland Garros után, az idén másodszor, megint a világ négy jelenlegi legjobbja találkozik egy GS elődöntőben. Ehhez Rafael Nadalnak a 2003-as US Open bajnok Andy Roddickot kell elbúcsúztatnia.
 
Federer: reváns után jöhet Djokovics 2011. szeptember 9. 04:50 Novak Djokovics jutott elsőként a legjobb négy közé a férfiaknál a US Openen, miután Janko Tipszarevics 3 óra 27 perces csata után bedobta a törülközőt a szerb háborúban. Roger Federer megismételte a Monaco elleni pazar teljesítményét és ezzel Jo-Wilfried Tsonga sem tudott mit kezdeni (6:4, 6:3, 6:3), szombaton Djokovics-Federer csúcstalálkozó az elődöntőben. Rafael Nadal eddigi legjobbját produkálva megállította Gilles Müllert és játszmavesztés nélkül jutott a negyeddöntőbe, ahol a David Ferrert búcsúztató Andy Roddick vár rá pénteken, míg Andy Murray az amerikai óriás John Isner ellen folytathatja menetelését. Csütörtökön végre a teniszé volt a főszerep Flushing Meadows-ban, átírták az utolsó napok programját, a férfidöntő, sorozatban negyedszer, hétfőn lesz. A nőknél az előrehozott finálét Serena Williams és Caroline Wozniacki játssza szombaton, az alsó ágon Samantha Stosur a kakukktojás, német Angelique Kerberrel találkozik.
 
S. Williams és Stosur már a négy között 2011. szeptember 8. 21:03 Lassan helyreáll a rend Flushing Meadows-ban. Az előrejelzés ugyan 60 százalékra írta az újabb eső valószínűségét csütörtökre, de szerencsére délelőtt 11 óta a teniszé a főszerep a US Openen. Rafael Nadal negyedik fordulós győzelme után Serena Williams jött az Arthur Ashe stadionba és nem kegyelmezett Anasztaszija Pavljucsenkovának. A fiatal orosz 5:5-ig bírta, aztán az amerikai leütötte a pályáról (7:5, 6:1). Nem járt sokkal jobban a második kiemelt, tavalyi döntős Vera Zvonarjova, aki sorozatban nyolcadszor kapott ki (6:3, 6:3) az ausztrál Samantha Stosurtól. Az is eldőlt, hogy Andy Roddick lesz Rafael Nadal ellenfele a negyeddöntőben, mert az amerikai 6:3, 6:4, 3:6, 6:3-ra jobbnak bizonyult az ötödik kiemelt David Ferrernél. A hazaiak fokozott öröméről John Isner gondoskodott: 26 ászt szerválva kiütötte a francia Gilles Simont.
 
Éledezik a US Open, Rafa Nadal nyert 2011. szeptember 8. 19:02 Két elmosott nap után, csütörtök délelőtt napsütésben sétált ki az Arthur Ashe stadionba Rafael Nadal és Gilles Müller. A címvédő spanyol 0:3-ról folytatta a szerdán kezdődött meccsét és mintha kicserélték volna: sokkal jobban teniszezve, mint az első héten gyorsan egyenlített és végül 2 óra 8 perc alatt 7:6, 6:1, 6:2-re győzve a luxemburgi ellen bejutott a negyeddöntőbe. Közben Andy Murray nagyon simán intézte el az amerikai Donald Youngot (6:2, 6:3, 6:3). Szegény embert az ág is húzza, a Louis Armstrong stadion pályája, az alapvonal mögött elkezdett púposodni, a szervezők majd két órán át tehetetlenkedtek, végül Andy Roddick és David Ferrer a 13-as pályára költözött.
 
Lázadásra buzdította a sztárokat McEnroe 2011. szeptember 7. 20:33 Nem sokat tudtak teniszezni szerdán a Billie Jean King Teniszközpontban. Eleve másfél órás késéssel indult a műsor és többen megkérdőjelezték, hogy a pályák alkalmasak-e játékra. Több mint 36 órán át esett folyamatosan, nem akármilyen intenzitással, így hiába szárították, törölgették az alaposan átnedvesedett betont, a játéktér nem lett tökéletes. De a két klasszikus mondásnak (The show must go on és money, money, money) megfelelően kiküldték a pályákra a főszereplőket.
 
Következő »