Nadal visszavághat Djokónak a döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 11. 03:10
A címvédő Rafael Nadal sorozatban a harmadik Grand Slam elődöntőben bizonyult jobbnak Andy Murraynél és készülhet az idei hatodik döntőjére Novak Djokovics ellen. A szuper szombat második felvonásában a címvédő Nadal 3 óra 24 perc alatt 6:4, 6:2, 3:6, 6:2-re legyőzte Andy Murrayt. A spanyol az idei US Openen először vesztett játszmát, de a fontos pillanatokban végig jobban teniszezett, mint a skót. A nőknél Samantha Stosur már finalista, miután megállította a meglepetésembert: a kilencedik kiemelt ausztrál 6:3, 2:6, 6:2-re verte a világranglistán 92. Angelique Kerbert.


A DJOKOVICS-FEDERER MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHATSZ

Andy Murray már az elődöntőbe jutással előkelő társaságba került. A tenisz történetének 1968 óta íródó szakaszában (Open era) ő a hetedik játékos (Rod Laver, Tony Roche, Ivan Lendl, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovics után), aki megcsinálta egy naptári évben a Grand Slam elődöntőt, tehát mind a négy nagy versenyen eljutott legalább a legjobb négyig. Roger Federernek ez egyébként ötször sikerült, a többieknek egy-egy alkalommal. Persze a skót ennél többre vágyott, pályafutása első Grand Slam trófeájára.

Reuters
Justin Timberlake kinek szurkolt: Nadalnak vagy Murray-nek? Fotó: Reuters



Már elkezdődött Nadal és Murray mérkőzése, amikor Federer az interjúszobában válaszolt az újságírók kérdéseire. A svájci megint tudott olyat mondani, ami példaértékű lehet minden fiatal sportolónak. „Soha nem játszom úgy, hogy elengedek egy szettet, a következőre tartalékolva az energiát. Nem számít, mennyi az állás, hiszek abban, hogy meg tudom fordítani és keményen dolgozom ezért”- válaszolta arra a kérdésre Roger Federer, hogy a negyedik játszmában kiengedett-e, amikor Djokovics 5:1-re vezetett. Úgy vélekedett, az ő stílusába nem fér bele, hogy vert helyzetben, minden mindegy alapon üsse meg a labdát, ahogy azt a szerb tette az első meccslabdánál. Tudja, hogy sokan már juniorként ilyen mentalitással teniszeznek, fiatalon el is vesztett sok meccset így. „Nem ért még véget az idei szezon, nagyon készülök a bázeli versenyre és a londoni szezonzáróra. Egyértelmű, hogy volt már sikeresebb idényem, de nem lehet mindig mindent megnyerni, az unalmas is lenne. Nagyon éhesen fogok Ausztráliába érni jövő januárban és tudom, ha tovább dolgozom keményen, akkor az kifizetődik. Régen nem éreztem magam ennyire jól és ez bíztató”- nyilatkozta búcsúzóul Roger Federer, aki a jövő hétvégén Sydneyben játszik a Davis Kupában.

US OPEN FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Novak Djokovics (szerb, 1.)- Roger Federer (svájci, 3.) 6:7(7), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5
Rafael Nadal (spanyol, 2.) - Andy Murray (brit, 4.) 6:4, 6:2, 3:6, 6:2

US OPEN NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ


Serena Williams (amerikai, 28.) -  Caroline Wozniacki (dán, 1.) 6:2, 6:4
Samantha Stosur (ausztrál, 9.) - Angelique Kerber (német)  6:3, 2:6, 6:2

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Meztelen maradt a királynő
A Serena hurrikán a világelsőt is elsöpörte Flushing Meadows-ban. A US Open második női egyes elődöntőjében a háromszoros győztes Serena Williams akkor nyert pontot a ranglistavezető Caroline Wozniacki ellen, amikor akart és...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Djoko újra meccslabdákról verte Federert
A Roland Garros elődöntő után a US Openen nem sikerült megállítania Roger Federernek a finálé kapujában Novak Djokovicsot. A svájci rendkívül okosan teniszezve elhúzott 2:0-ra, majd a döntő játszmában 5:3, 40:15-nél...
Tovább a teljes cikkhez »

US OPEN 2011, SIKLÓS ERIK NAPLÓJA