KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "OLIMPIATORTENET"
Cselgáncs: 16 éve nem jön össze az érem 2008. augusztus 13. 21:06 Sorozatunkban azoknak a sportágaknak a hazai olimpiatörténetét tekintjük át, amelyeknek köszönhetően már aranyérmet ünnepelhettünk az ötkarikás játékokon. Hatodikként a dzsúdósport eredményei kerülnek terítékre. A világ- és Európa-bajnokságokon 1976 óta remekelnek sportolóink, olimpián viszont egyedül 1992-ben Barcelonában sikerült aranyig jutniuk Kovács Antal révén.
 
Hosszú böjt után nyert Igaly Diána 2008. augusztus 12. 23:54 Sorozatunkban azoknak a sportágaknak a hazai olimpiatörténetét tekintjük át, amelyeknek sportolói a legsikeresebben képviselték hazánkat az ötkarikás játékokon. Ötödikként az eddig hét olimpiai aranyéremig jutó magyar sportlövészet került sorra. A második világháború után remeklő Takács Károly minden idők legeredményesebb magyar sportlövője, teljesítménye pedig azért is tekintélyt parancsoló, mert egy 1938-as szerencsétlen baleset után újra meg kellett tanulnia lőni, bal kézzel. Ez olyannyira jól sikerült, hogy két olimpiai arany lett a jutalma. A sportág jelenlegi zászlóvivői a koronglövők, egészen pontosan Igaly Diána, de ha Sidi Péternek kijön a lépés, ő is érme(ke)t szerezhet Pekingben.
 
Hol van már a 32 éves aranykorszak? 2008. augusztus 11. 19:18 Sorozatunkban azoknak a sportágaknak a hazai olimpiatörténetét tekintjük át, amelyeknek sportolói a legsikeresebben képviselték hazánkat az ötkarikás játékokon. Negyedikként az eddig tíz olimpiai aranyéremig jutó magyar ökölvívósport került sorra. 1928 és 1960 között minden olimpián szereztek érmet ökölvívóink, méghozzá rendre a legfényesebb fajtából, az aranynál nem adták alább.
 
A huszadik aranyra várunk birkózásban 2008. augusztus 8. 22:41 Sorozatunkban azoknak a sportágaknak a hazai történetét vesszük górcsõ alá, amelyeknek sportolói legsikeresebben képviselték hazánkat az ötkarikás játékokon. Harmadikként stílszerűen a harmadik legeredményesebb sportágunk, a birkózás került sorra. 1936-ban Berlinben három versenyzőnk is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, később olyan birkózóóriásokat adtunk a világnak, mint Kozma István, vagy Polyák Imre.
 
Gerevich rekordja máig megdönthetetlen 2008. augusztus 8. 01:25 Sorozatunkban azoknak a sportágaknak a hazai történetét vesszük górcsõ alá, amelyeknek sportolói legsikeresebben képviselték hazánkat az ötkarikás játékokon. Másodikként legeredményesebb olimpiai sportágunk, a vívás kerül sorra. Vívóink eddig harmincnégy aranyérmet és további negyvenöt medált gyûjtöttek be az ötkarikás játékokon, ami kiemelkedik összes sikersportágunk közül is.
 
Úszósikereink Hajóstól Cseh Lászlóig 2008. augusztus 7. 19:40 Huszonhárom olimpiai aranyéremmel a második legeredményesebb magyar sportág az úszás. Ezzel a teljesítménnyel ráadásul az Egyesült Államok, Németország és Ausztrália mögött a negyedik helyen állnak a sportági örökranglistán. Áttekintettük úszósikereinket Athéntől Athénig, Hajós Alfréd aranyérmeitől egészen Cseh László bronzáig.