KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "KORSZAKVALTO_HATARON_TURA"
Sikeresen célba értek a KorszakVáltók 2010. augusztus 22. 09:04 A kárpát-medencei baráti összefogás üzenetét hordozó KorszakVáltó Határon-Túra minden bringása sikeresen teljesítette a Budapest és Csíkszereda közötti 757 kilométeres távot.
 
Udvarhelyen ünnepeltek a KorszakVáltók 2010. augusztus 21. 09:21 Finisébe fordult az augusztus 21-én, Csíkszeredában véget érő KorszakVáltó Határon-Túra. Nemzeti ünnepünkön Székelyudvarhelyre érkeztek meg a bringások, ahol Bunta Levente polgármester az első ízben megrendezett Szent István Napok keretein belül köszöntötte a Budapestről érkező vándorokat.
 
Erdélyi falvak sztárjai a KorszakVáltók 2010. augusztus 20. 08:47 Úgy tűnik, a kárpát-medencei összetartás üzenetét hordozó, Csíkszeredába tartó, 8 napos KorszakVáltó Határon-Túra beteljesíti küldetését. Mélyen Erdélyben, Maros megyében járva az érintett falvak lakói nemzetiségtől függetlenül lelkesen üdvözlik a kerekeseket.
 
A KorszakVáltók a kolozsvári operában 2010. augusztus 19. 09:22 Kolozsváron többek között az erdélyi nagyvárosban született Szőcs Géza, kulturális államtitkár köszöntötte a KorszakVáltó Határon-Túra több mint 100 kerekesét, akik a kárpát-medencei összefogás jegyében zajló tekerés 757 kilométeres távjának kétharmadán vannak túl.
 
Már az erdélyi hegyekben a KorszakVáltók 2010. augusztus 18. 09:31 Belecsaptak a túra keményebb részébe a Budapest és Csíkszereda közötti 757 kilométeres távot a kárpát-medencei magyar közösség baráti összetartásának jegyében letekerő bringások: a negyedik napon már Erdély kemény emelkedőin haladtak.
 
Az Akadémia elnöke is "KorszakVáltó" 2010. augusztus 17. 08:09 Az Akadémia elnöke, Pálinkás József is nyeregbe szállt a KorszakVáltó Határon-Túra harmadik napján, mely során a kerékpárosok átlépték a magyar-román határt, s ünnepélyes szalagkötés szimbolizálta, hogy új, pozitív korszak kezdődik Magyarország és Románia, valamint a határon túl élő magyarok életében.
 
A túrázók adtak fényt a macsi kocsmában 2010. augusztus 16. 09:25 Óriási viharba keveredtek a KorszakVáltó Határon-Túra kerekesei a tekerés második szakaszán, a napi célállomás, Debrecen előtt, aminek az áram nélkül maradt kismacsi kocsmában örültek a legjobban, ugyanis a bemenekülő bringások lámpái szolgáltatták a fényt az elsötétült ivóban…
 
Egerben a KorszakVáltó kerékpárosok 2010. augusztus 15. 09:50 Vasárnap ismét közel 130 kilométer vár az augusztus 14. és 21. között zajló, Budapestet az erdélyi Csíkszeredával összekötő KorszakVáltó Határon-Túra több mint 100 kerekesére, akik tegnap este Egerbe érkeztek, útközben több településen asszonykórus bíztatása közepette.
 
Elstartolt a KorszakVáltó Határon-Túra 2010. augusztus 14. 13:54 A kárpát-medencei magyar közösség baráti összetartásának jegyében ma délelőtt 10 órakor a budapesti Kossuth térről elindult az év legjelentősebb hazai kerékpáros túrája, a 7 napon át tartó, az erdélyi Csíkszereda városában véget érő KorszakVáltó Határon-Túra.