Erdélyi falvak sztárjai a KorszakVáltók

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 20. 08:47
Úgy tűnik, a kárpát-medencei összetartás üzenetét hordozó, Csíkszeredába tartó, 8 napos KorszakVáltó Határon-Túra beteljesíti küldetését. Mélyen Erdélyben, Maros megyében járva az érintett falvak lakói nemzetiségtől függetlenül lelkesen üdvözlik a kerekeseket.


A Budapest-Eger-Székelyhíd-Zilah-Kolozsvár-Marosvásárhely-Székelyudvarhely-Csíkszereda útvonalon zajló 757 kilométeres túra már 8 megyén (Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Bihar, Szilágy, Kolozs, Maros) haladt keresztül.

A csütörtöki 108 kilométeres szakasz végén elérték Marosvásárhelyt, augusztus 20-án pedig a küldetés apropóját adó módosított állampolgársági törvény hatályba lépésének napján elérik Hargita megyét, és Székelyudvarhelyt.

Már szinte csak föl-le haladunk a hegyekben, egyre keményebbek a 6-7 órás tekerések, ami a résztvevőket és a technikát is egyre jobban megviseli. Szeretnék köszönetet mondani szerviztámogatónknak, a Schwinn-Csepelnek, a szerelőknek most már bőven akad munkája, hogy senki ne maradjon állva az út szélén. Bebizonyosodott az is, hogy erre a túrára a hegyikerékpár vagy a trekking a legmegfelelőbb, országúti versenykerékpárral könnyen bajba lehet kerülni a rossz minőségű utakon. A csütörtöki nap fénypontja a mezőrücsi frissítőállomás volt, a román nemzetiségű településen is hihetetlenül szívélyesen fogadtak, emlékezetesen finom juhtúrós-kapros kenyérlángossal, ami elképzelhetetlenül jól esett. – értékelt Eisenkrammer Károly főszervező.

A túra részleteiről és a csatlakozási lehetőségekről további információk a www.korszakvalto.hu oldalon.