KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "GYENISZ_MENCSOV"
Bombaigazolás: a Geox újabb GT-győztese 2010. augusztus 19. 20:11 Carlos Sastre után a legjobb orosz GT-menő, a 32 éves Gyenyisz Mencsov, a mai napon a most épülő új szupercsapatba, az olasz cipőgyár által támogatott Geoxba igazolt a Rabobankból.
 
Mencsov csendben készült a Tourra 2010. július 3. 09:29 A Tour de France sárga trikójára pályázók közül talán a tavalyi Giro d’Italia győztese, az orosz Gyenyisz Mencsov formája a legnagyobb talány.
 
42 doppingkontroll a Giro címvédőjének 2010. február 10. 08:20 Napjainkban a profi kerékpározás az a sportág, ahol talán a legkomolyabban veszik a doppingellenőrzéseket, és folyamatosan sikerül leleplezni olyan sportolókat, akik tiltott szerekhez nyúltak.
 
Mencsové a Giro, videón a drámai bukás! 2009. május 31. 22:32 Videóval! Az orosz Gyenisz Mencsov drámai körülmények között karrierje során először nyerte meg az 100. születésnapját ünneplő olasz kerékpáros körversenyt (Giro d'Italiát) vasárnap, túlélve az utolsó, 21. szakaszt, a 14 kilométeres római időfutamot. A Rabobank versenyzője egy kilométerrel a cél előtt elesett a kanyargós, vizes pályán, de 19:06 perces időt futva így is maga mögött tartotta legnagyobb riválisát, Danilo Di Lucát, aki 19:27 perces eredményt ért el. Az etapot Ignatas Konovalovas nyerte 18:42 perccel.
 
Füstbe ment olasz terv: eldőlt a Giro? 2009. május 30. 17:21 A belga Philippe Gilbert nyerte az olasz kerékpáros körverseny (Giro d'Italia) szombati 20. szakaszát, a Nápoly és Anangi közötti 203 kilométeres távot. Az összetett győzelemért folytatott kiélezett háborúban egyre jobban Gyenisz Mencsovnak áll a zászló, aki az inkább riválisának, Danilo Di Lucának kedvező szakaszon egy részhajrá segítségével 20 mp-re növelte előnyét. Az LPR olasz kerekese nem tudott profitálni az trükkös emelkedővel tarkított befutóban, így csodára lesz szüksége a római záró időfutamon.
 
Az orosz medve rózsaszínbe öltözött 2009. május 22. 10:16 A tegnapi időfutam hatalmas izgalmakat hozott, ahol az orosz Mencsov kétséget sem hagyott senkinek arról, hogy ő nem sötét ló, hanem a legnagyobb esélyesek egyike. A versenyt egyébként sikerült magyarul néznünk (Csíkszeredán), ettől pedig Szeghalmi Bálinttal a hangulatunk az állandó nevetés és sírás között csapongott. Tizenhét év versenyzés után sem jöttünk még rá arra, hogy mi az úgynevezett „sevál” kerék, miért nem lehet rendesen behúzni a féket az időfutam kerékpáron, és Pellizotti a Liquigas melyik szerelőjétől vagy szponzorától kapta a „fél tele kereket”.
 
Gyenyisz győzelméről és esélyeiről 2009. május 14. 08:17 Az orosz Gyenyisz Mencsov az 5. etapon aratott győzelmével azon kevés versenyzők táborába lépett, akik mindhárom nagy körversenyen, a Girón, a Touron és a Vueltán és tudtak szakaszt nyerni. A 31 éves orosz a háromhetes körversenyek közül eddig a spanyol Vueltán villogott leginkább, 2005-ben és 2007-ben is megnyerte az összetettet. Mostani sikerével és a mutatott formája alapján azonban már nem csak papíron tartozik az idei Giro topfavoritjai közé. Mencsov boldogan nyilatkozott:
 
A hallgatag orosz őrült hajrája 2009. május 13. 17:06 Brutális utolsó százötven métert produkálva verte meg az orosz Gyenisz Mencsov a tegnapi győztest, Danilo Di Lucát, a Giro d’Italia ötödik, San Martino di Castrozza és Alpe di Siusi közötti 125 kilométeres hegyi etapján. Di Luca második helyével is átvette a vezetést az összetettben, hiszen csak két másodpercre volt lemaradva a svéd Lövkvisttől, aki a harmadik lett a mai szakaszon. Lance Armstrong már hat kilométerrel a vége előtt leszakadt az utolsó hegyen és végül 3 perc hátránnyal ért célba, összetettben a 22. helyre csúszott vissza.