KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ERDELYI_ESZTER"
Olimpiai-krossz eb: Erdélyi Eszter 25. 2010. július 9. 15:33 Az izraeli Haifa-ban rendezett hegyikerékpáros olimpiai krossz Európa-bajnokságon pénteken a felnőttek álltak rajthoz. A magyarok a női mezőnyben voltak érdekeltek, Erdélyi Eszter (X2S Kona Team) végül a 25. helyen zárt.
 
Buruczki bírta jobban a balatoni hőséget 2010. június 13. 09:57 Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) bírta legjobban az iszonyatos hőséget az UCI C2 minősítésű Right Guard olimpiai krossz futamon, Balatonfüreden. A nemzetközi mezőnyben Juhász Zsolt (Euro One-Cube Team) is dobogóra állhatott, a hölgyek között Erdélyi Eszter zsebelte be a maximálisan megszerezhető 30 világranglista pontot.
 
MTB: régi-új olimpiai kvalifikáció lesz! 2010. május 15. 14:24 A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kihirdette a hegyikerékpáros olimpiai-krossz szakág olimpiai kvalifikációs rendszerét, ami gyakorlatilag megegyezik az előző cikluséval. Mindennek azért van hírértéke, mert az eredeti elképzelés szerint hosszabb, 3 éves időintervallum alapján gyűjtötték volna az XCO-versenyzők a pontokat, de ez a tervezet nem ment át végül a Nemzetközi Olimpiai Bizottságon, így marad a régi rendszer, a pontgyűjtés rajtja pedig május 23., vagyis az offenburgi világkupa.
 
Reptéri balhé: az Európa-bajnok átverése 2010. május 11. 17:48 Magyarországnak úgy tűnik túl sok a nemzetközi szinten jegyzett bajnoka, világkupa győztese, különben nem fordulhatott volna elő az a skandalum, hogy Erdélyi Eszter Xterra Európa-bajnok a repülőtéren, felszállás előtt értesüljön arról, hogy a biciklijét – amire mint tudjuk, amúgy sem nagyon vigyáznak – nem a szokásos 10-25 ezer forintos árán szállítják el Dél-Afrikába a verseny helyszínére, hanem a hivatalnok önkényének megfelelően 250.000 forintért, vagyis TÍZSZERES áron, mint addig bármikor.
 
Benkó Barbi hetedik U23-ban a világkupán 2010. április 25. 21:14 Benkó Barbara jól kezdte a világkupa-szezont, a szigetországi Dalby Forest pályáján a 37. helyen zárt, ugyanakkor a huszonhárom év alattiak összevetésében 6. lett, ami 32 világranglista-pontot ért a német Rothaus-Cube versenyzőnőjének.
 
Erdélyi Eszter pimp pink versenygépe 2010. április 23. 11:37 Sokan megcsodálták az elmúlt hétvégén Szlovákgyarmaton, a magyar kupasorozat első állomásán Erdélyi Eszter egyedi Merida Ninety-Six versenygépét. Dél-Afrikában élő tereptriatlon Európa-bajnokunk egyébként a tavalyi nemzeti bajnokság óta először versenyzett hazai olimpiai-krossz futamon és tervei szerint beszáll az olimpiai pontgyűjtésbe, melynek célja a londoni olimpiára való kijutás. Összeállításunkban azonban az egyedi bringáról lesz szó.
 
Erdélyi Eszter dobogón Dél-Afrikában 2010. április 12. 23:18 Az elmúlt hétvégén - április 10-én, szombaton - a magyar olimpiai krossz válogatott keret tagjaként Erdélyi Eszter, rangos hegyikerékpár-versenyen állt rajthoz Dél-Afrikában.
 
Magyar ezüst afrikai extrémMTB maratonon 2010. március 9. 09:30 Az egyik leglátványosabb MTB maratonnak tartják a Sani2C versenyt, amely az afrikai kontinens különösen látványos részein vezet keresztül 3 napon át. Ezen a versenyen nem a táv, hanem a pálya igazán nehéz, 3 nap alatt kb. 300 km-t kell leküzdeniük a versenyzőknek, de a legkülönbözőbb terepeken. Az idei verseny látványos magyar sikert hozott: Erdélyi Eszter szoros versenyben szerezte meg az ezüstérmet. l
 
XTERRA: Erdélyi Eszter ismét a dobogón 2010. február 4. 23:38 Erdélyi Eszter, XTERRA Európa-bajnokunk és többszörös világkupa győztesünk a sérülése utáni hosszabb pihenő után ismét teljes erővel készül a nyári nagy nemzetközi versenyekre. Jelenlegi lakóhelyén Dél-Afrikában eddig is több versenyen győzött, most azonban már pontszerző bajnoki futamon győzött.