XTERRA: Erdélyi Eszter ismét a dobogón

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 4. 23:38
Erdélyi Eszter, XTERRA Európa-bajnokunk és többszörös világkupa győztesünk a sérülése utáni hosszabb pihenő után ismét teljes erővel készül a nyári nagy nemzetközi versenyekre. Jelenlegi lakóhelyén Dél-Afrikában eddig is több versenyen győzött, most azonban már pontszerző bajnoki futamon győzött.




Eszter versenyével egy időben zajlott a dél-afrikai XTERRA sorozat első nemzetközi versenye – azonban, mivel Eszter számára most a nemzetközi hegyikerékpár eredmények megszerzése a fő cél, ezért fájó szívvel, de nem indult a futamon. Itt hatalmas csatában dél-afrikai csapattársa, Dan Hugo ért elsőként a célba, Kent Horner előtt, akivel az első két számban fej fej mellett haladtak, a kegyetlen nehéz futáson azonban a fiatal multisport versenyző több perces előnyt szerzett kifáradó vetélytársával szemben.

Eszter számára elsősorban a pálya és az időjárás jelentett kihívást, a helyi versenyzők között nagyon kevés igazi ellenfele van, ezért edz gyakran a profi kerékpáros férfiakkal, akik között számos világnagyság tartja a téli edzőtáborát Dél-Afrikában.

Minkét verseny természetvédelmi parkban került megrendezésre, ahol a sportolók nemcsak az terepakadályokat, hanem a vadállományt is „feladatként” kapták a szervezőktől.

Eszter így mesélt ezekről az élményeiről: „… a verseny egy rezervátumban zajlott… zebrák és mindenféle kedves állatok között… valamelyik versenyzőt meg is kergette az egyik zebra… mondjuk a legjobban az tetszett, amikor pályabejárásra mentem… és a zebrák mellett kellett parkolnom… épp ott legelésztek…Afrika…”

Eszter a nyarat Európában tölti, a magyar és a nemzetközi MTB versenyek állandó szereplőjeként – így alkalmunk lesz találkozni vele a Balaton Bike Fesztiválon, ahol nemcsak a hegyikerékpár, hanem a X2S verseny meghívott vendége is lesz, valamint több magyar bajnoki futamon.

forrás: terepsport.hu