Erdélyi Eszter pimp pink versenygépe

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 23. 11:37
Sokan megcsodálták az elmúlt hétvégén Szlovákgyarmaton, a magyar kupasorozat első állomásán Erdélyi Eszter egyedi Merida Ninety-Six versenygépét. Dél-Afrikában élő tereptriatlon Európa-bajnokunk egyébként a tavalyi nemzeti bajnokság óta először versenyzett hazai olimpiai-krossz futamon és tervei szerint beszáll az olimpiai pontgyűjtésbe, melynek célja a londoni olimpiára való kijutás. Összeállításunkban azonban az egyedi bringáról lesz szó.


Az össztelós karbonvázra épült Ninety-Six a gyárihoz képest teljesen új külcsínt kapott, ahogy Eszter elmondásából kiderült, dél-afrikai férje révén jutott el egy külön erre a témára szakosodott matricázócéghez, akik komplett designtervet készítettek a bringához. A versenyzőhölgy kedvenc színéből, a rózsaszínből indultak ki, ez köszön vissza a bringán, ahol csak lehet.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A „pink-pimp” még a legapróbb elemeken is megjelenik, például a Sram XX duplatányéros hajtókaron, a nyeregcsövön, vagy a rugóstagon. A Sram XX alkatrészekkel és a szintén súlyrekorder DT villával a karbon össztelós kerékpár súlya 9 kilogramm alatt van!

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A vadonatúj grafikai elemekhez azért alapul vették a Merida Team-designt is, természetesen a felhasznált logók, betűtípusok teljesen megegyeznek.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A lánc és támvilla dekoráció azonban teljesen új, mégis remekül illeszkedik az összképbe. Esztert legközelebb Pécsen, a CST International Kupa – az ebike.hu Kupához hasonlóan szintén olimpiai pontszerző – viadalon láthatjuk újra versenyezni a nem mindennapi kerékpár nyergében.

Merida kerékpárokkal kapcsolatos információért KATTINTSON IDE!

Takács Tamás
Erdélyi Eszter akcióban Szlovákgyarmaton Fotó: Takács Tamás