KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "CRITERIUM_DAUPHINE"
Purito duplázott, Wigginsé a Dauphine 2011. június 12. 18:50 A brit Bradley Wiggins eddigi legnagyobb profi győzelmét aratva megnyerte a Criterium du Dauphine nyolcnapos WorldTour viadalt, melynek zárószakaszán – lemásolva tegnapi győzelmét – a katalán Joaquim Rodriguez volt a leggyorsabb.
 
Dauphine: Szega utolsó napjáról mesél 2011. június 11. 22:06 Joaquim „Purito” Rodrigueznek nagy napja volt ma a Dauphine-en, magyar szempontból azonban sajnos nincs jó hírünk Szeghalmi Bálint szurkolóinak, ugyanis a Lampre-ISD versenyzője több csapattársával együtt kénytelen volt feladni a viadalt.
 
Dauphine: Europcar-siker, Szega értékel 2011. június 10. 19:38 Az Europcar csapata erőltette rá akaratát a mezőnyre a Criterium du Dauphine 5. szakaszán, de végül nem a francia bajnok, Voeckler nyert a hegyi befutón, hanem a nyúl szerepét játszó Christophe Kern. Szeghalmi Bálint, az olasz Lampre-ISD profija a legjobb sprinterek gruppettójával érkezett, a 141. helyen. Az összettettben komoly változás nem történt, az esélyesek nagyjából együtt érkeztek, továbbra is a brit Bradley Wiggins vezet.
 
Wiggins: "A Tour a legfontosabb célom!" 2011. június 9. 11:14 Bradley Wiggins a grenoblei kronón nyújtott remek teljesítményének (2.) köszönhetően átvette a sárga trikót a kazah Alexander Vinokurovtól a Criterium du Dauphine WorldTour-viadalon. A brit azonban előrébb tekint a „főpróbánál”, idén megpróbálja megismételni vagy felülmúlni 2009-es eredményét a Touron:
 
Szega értékeli a Dauphine időfutamát 2011. június 8. 23:23 A Dauphiné 42,5 kilométeres időfutamát a német specialista, Tony Martin nyerte Brad Wiggins előtt. A brit azonban a sárga trikónak örülhetett, amit átvett a kazah Alexander Vinourovtól, aki önmagához képest felejthető idővel csak a 14. lett. A grenoblei kronót a verseny magyar indulója, Szeghalmi Bálint értékeli:
 
Szega: a mezőny legvégén a Dauphine-en 2011. június 7. 20:09 A Lampre-ISD magyar versenyzője, Szeghalmi Bálint ma kibérelte a – bizonyos kerékpárversenyeken díjazott – utolsó pozíciót a Criterium Dauphine összetettjében. A franciaországi WorldTour viadal sprintbefutóval végződő 2. szakaszáról Szega mesél:
 
Dauphine: a HighRoadból bárki tud nyerni 2011. június 7. 17:50 Az amerikai HighRoad csapatában gyakorlatilag több jó sprinter van, mint a WorldTourban összesen, ma ezt a 22 éves német John Degenkolb bizonyította a Criterium Dauphine 2. szakaszának megnyerésével.
 
Vino: „Küzdeni fogunk a sárga trikóért!” 2011. június 7. 12:14 A kazah Alexander Vinokurov úgy tűnik, szeretne még egy nagy versenyt nyerni – minden valószínűség szerint – utolsó profi évében. Ha ezt a Dauphine-en tenné, keretbe foglalná pályafutását, hiszen 99-ben nyert itt neopro bringásként. Az első lépést már megtette, hiszen megszerezte az 1. szakasz után a sárga trikót:
 
Szega a Dauphine első két napjáról 2011. június 6. 23:30 Szeghalmi Bálint, a Criterium du Dauphine egyetlen magyar indulója, az olasz Lampre-ISD versenyzője számol be a „mini Tour de France”-ként is becézett WorldTour viadal első két napjáról:
 
Dauphine: Egy rutintalan győztes sikere 2011. június 6. 20:28 Bármilyen hihetetlen is, de a napjaink legjobb GT-menői közé tartozó Jurgen Van Den Broeck élete első profi győzelmét aratta ma a Criterium du Dauphine első szakaszán, hegyi befutón.
 
Következő »