Szega a Dauphine első két napjáról

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 6. 23:30
Szeghalmi Bálint, a Criterium du Dauphine egyetlen magyar indulója, az olasz Lampre-ISD versenyzője számol be a „mini Tour de France”-ként is becézett WorldTour viadal első két napjáról:


Prológ: Érdekes idő volt, néha esett, néha sütött a nap, így kinek szerencséje volt kinek nem. Én a 2. emberként rajtoltam a mezőnyben, s bár nem esett az eső, és épp felszáradóban volt a pálya, a kanyarokba nem mertem limiten bemenni így elég sok időt veszíthettem, de jobbnak láttam biztonságban végigérni.

Nagyon izgalmas pálya volt az elején egy elég kemény emelkedővel, amit meredek lejtő követett, majd nem teljesen sík szakasz és néhány trükkös kanyar volt belesűrítve az 5.5km-be. A szervezés nagyon profi, várjuk a folytatást...

1.szakasz: Azt a feladatot kaptam a csapattól, hogy harmadmagammal figyeljünk az elején a szökésekre, és ha 8-10 fő kezd távolodni, mindenképp legyen valaki ott közülünk is. Elég nehéz volt, mivel síkon rendszeres volt a 60 feletti tempó is! De sikerült tartanunk a frontot, amíg kialakult egy háromfős elmenés. Ekkor a mezőny is megnyugodott kissé.

A nap folyamán rendszeresen hordtuk a frissítőt is a meleg miatt és az emelkedőkre is elég gyorsan haladtunk a szökevényeket üldözve,  így a végére eléggé elkészültem az erőmmel. Ezért az utolsó hegyen a grupettóval érkezve 10 perces hátránnyal zártam a szakaszt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szega a mini Tour de France-on versenyez
Szeghalmi Bálint, a Lampre-ISD WorldTour istálló profija június 5-től 12-ig a franciaországi „mini Tour de France-on”, a Dauphiné Liberén versenyez....
Tovább a teljes cikkhez »