KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ATP_INDIAN_WELLS"
Federer egy lépéssel közelebb a csúcshoz 2012. március 19. 10:23 A tavaly szeptember óta tartó parádés sorozatának köszönhetően (41 mérkőzéséből 39-et megnyert) Roger Federer egyre közelebb kerül a világranglistán Rafael Nadalhoz és Novak Djokovicshoz. A szerb és a spanyol rivális a múlt héten értékes pontokat veszített, míg a bázeli plusz 640-nel zárta Indian Wellst, így lassan elérhető közelségbe kerül a trón, amin utoljára 2010. június 6-án ült Federer, aki vasárnap 19. ATP 1000-es trófeáját nyerte (utolérve ezzel mallorcai barátját). Rafael Nadal a párosban vigasztalódott a kaliforniai sivatagi oázisban. Ami a magyarokat illeti, újabb top100-as teniszezőnk van, és Kellner Ádám valamint Lukács Dénes is húsz helyet lépett előre.
 
Federer tizedszer győzte le Nadalt 2012. március 18. 07:45 Ezúttal Roger Federer alkalmazkodott jobban a szokatlan körülményekhez a két óriás párbaján és a szezon első ATP 1000-es versenyének második elődöntőjében 1 óra 31 perc alatt 6:3, 6:4-re legyőzte Rafael Nadalt. A svájci sikere azt jelenti, hogy ő állíthatja meg a Djokovicsot búcsúztató John Isnert a vasárnapi döntőben. Kettejük legutóbbi mérkőzését az amerikai nyerte, hazai pályán (Svájcban), salakon verte Federert a Davis-kupában. Novak Djokovics az idén eddig 960 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint tavaly, de a világelsősége még nincs veszélyben.
 
Micsoda? Federer-Nadal elődöntő? 2011. március 22. 21:21 Kaliforniából Floridába tette át székhelyét a teniszvilág krémje, ahol Novak Djokovics olyasmire tesz kísérletet, ami Roger Federer 2006-os bravúrja óta senkinek nem sikerült, megcsinálná az Indian Wells, Miami duplát. A negyeddöntőben összejöhet az Australian Open döntőjének visszavágója Andy Murray-vel. Új idők új szelei fújnak: Federer már az elődöntőben megütközhet a világranglistát vezető Rafa Nadallal. A női nyertesnek többet fizetnek, a Williams-nővérek távollétében és Kim Clijsters sérülése miatt ezúttal is Caroline Wozniacki a topfavorit.
 
Djokovics ismét üzent Federernek 2011. március 18. 21:43 Idei tizenhatodik meccsén tizenhatodik győzelmét aratta Novak Djokovics az Indian Wells-i Mastersen péntek este. Két szettben, másfél órás csata után emelhette a magasba a kezeit a franciák nagy reménysége, Richard Gasquet ellen.
 
Kopasz szervagép diadala Indian Wellsben 2010. március 22. 09:27 Két nappal 31. születésnapja után aratta élete első Masters-győzelmét Ivan Ljubicic, miután óriási csatában, két rövidítéses szettben legyőzte Andy Roddickot az Indian Wells- i ATP-torna (3.645 millió dollár, kemény pálya) vasárnap esti döntőjében.
 
Horvát csoda Nadal ellen! 2010. március 20. 23:31 Bombameglepetés Indian Wellsben: az utolsó nagyágyú, Rafael Nadal is elvérzett a döntőbe vezető úton a rangos ATP-tornán (3,645 millió dollár, kemény pálya). A legjobb négy között a horvát szervagép Ivan Ljubicic búcsúztatta a címvédő, harmadik kiemelt mallorcai salakkirályt, aki összeomlott a döntő szett rövidítésében.