Djokovics ismét üzent Federernek

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 18. 21:43
Idei tizenhatodik meccsén tizenhatodik győzelmét aratta Novak Djokovics az Indian Wells-i Mastersen péntek este. Két szettben, másfél órás csata után emelhette a magasba a kezeit a franciák nagy reménysége, Richard Gasquet ellen.


A világranglista-harmadik formájáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, a tavalyi év végén a Szerbiának megnyert Davis-kupa-siker, 2011 elején az Australian Open trófeájának elhódítása adott neki nem kis önbizalmat, azóta szárnyal, győzött Dubajban, s itt Indian Wellsben is tarol eddig.

A negyeddöntőig összesen hat gémet hagyott a riválisoknak, s bár Gasquet már magasabb szintet képviselt, de sokat hibázott, így összességében nem volt sok esélye.

Még akkor is elmondhatjuk ezt, ha tudjuk, mindkét szettben meglepte egy gyors brékkel Dkokert, 2-0-ra, illetve 3-0-ra is vezetett ellene. 

"Nem is kérdés, hogy ez, vagy is az utóbbi néhány hónap karrierem legszebb időszaka, Grand Slamet nyertem, Davis-kupát nyertem,  és itt, Indian Wellsben is nagyon jól megy a játék. Ezen a szinten kell maradnom, hogy továbbjuthassak az elődöntőből is" - nyilatkozta a 6:2, 6:4-es győzelemmel végződő meccs után a szerb klasszis.

Ötből negyedszer nyert ebben a párharcban Djokovics, s most már a 16-szoros GS-győztesre fáj a foga. Federernek előbb edzőpartnerével, az ugyancsak svájci Wawrinkával lesz dolga, de ha nyer, felkötheti azt a bizonyos gatyaszárat, nem akármilyen meccs következhet, ahol az ATP-rangsor második helye a tét...

INDIAN WELLS-I ATP-TORNA, ELŐDÖNTŐ (kemény pálya, 3,645 millió dollár):
Djokovics (szerb, 3.) – Gasquet (francia) 6:2, 6:4