Kopasz szervagép diadala Indian Wellsben

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 22. 09:27
Két nappal 31. születésnapja után aratta élete első Masters-győzelmét Ivan Ljubicic, miután óriási csatában, két rövidítéses szettben legyőzte Andy Roddickot az Indian Wells- i ATP-torna (3.645 millió dollár, kemény pálya) vasárnap esti döntőjében.


Pályafutása tizedik döntőjére, harmadik Masters-fináléjára készült Ljubicic, aki hasonlóan rangos tornán korábban kétszer elbukott (utoljára 2006-ban Miamiban Roger Federer ellen). Az ellenfél Andy Roddicknak régi vágya volt diadalmaskodni az Indian Wells Tennis Gardenben, ez a trófea még hiányzott vitrinjéből.

A két szervakirály csatája rendkívül kiélezett küzdelmet hozott, de végül mindkét játszma rövidítésében Roddick húzta a rövidebbet. Pedig nagy esélyt szalasztott el, az első felvonásban, 5:4-nél szettlabdája is volt.

Ljubicic rakétái ellen azonban nem volt sok ellenszer, húsz ászt és negyven nyerőt ütött a mérkőzésen. Még soha senki nem nyert először Masterst ilyen idősen, továbbá Jimmy Connors 1984-es sikere óta nem nyert ilyen rutinos versenyző a kaliforniai viadalon.

Murray, Nadal, Federer és Djokovics is idejekorán elszállt a tornán, de ranglistahelyüket nem kell félteniük a feltörekvő riválisoktól, sérülése miatt Davigyenko és Del Potro sem indul a héten kezdődő Sony Ericsson Openen, Miamiban.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (3,645 millió dollár, kemény pálya)PARIBAS
Férfi egyes, döntő
Ljubicic (horvát, 20.)-Roddick (amerikai, 7.) 7:6 (7-3) 7:6 (7-5)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Horvát csoda Nadal ellen!
Bombameglepetés Indian Wellsben: az utolsó nagyágyú, Rafael Nadal is elvérzett a döntőbe vezető úton a rangos ATP-tornán (3,645 millió dollár, kemény pálya). A legjobb négy között a horvát szervagép Ivan Ljubicic búcsúztatta a...
Tovább a teljes cikkhez »