KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ALESSANDRO_BALLAN"
Két évet kapott az olasz sztárbringás 2014. január 17. 12:29 Valószínűleg Alessandro Ballan profi karrierjének végét jelenti a az olasz antidopping bíróság (TNA) ítélete, melynek értelmében a mantovai doppingbotrányban való érintettsége miatt két évre eltiltották a versenyzéstől 2008 világbajnokát.
 
Súlyosan megsérült a világbajnok 2012. december 21. 12:20 Súlyos balesetet szenvedett tegnap 2008 országúti világbajnoka, Alessandro Ballan, miközben kulacsából kortyolt egy edzésen csapata, a BMC spanyolországi edzőtáborában. Egy héten belül, Inaki Lejarreta végzetes autóbalesete után nem sok hiányzott az újabb tragédiához a profi kerékpársportban.
 
Az exvilágbajnok bukott Lengyelországban 2011. augusztus 2. 09:18 Egy 23 éves német bringás tündöklésével kezdődött Közép-Európa legnagyobb – a WorldTour sorozatba tartozó – körversenye Lengyelországban, Marcel Kittel két szakaszt is nyert egymás után.
 
Az ex-világbajnok felfüggesztve a Giróra 2011. május 2. 23:34 A BMC csapata ma délután bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggesztik a mantovai doppingnyomozásban érintett két ex-lamprés versenyzőjüket, a korábbi világbajnok olasz Alessandro Ballant és honfitársát, Mauro Santambrogiót.
 
Olasz sztárok a mantovai doppingügyben 2011. április 9. 11:15 Egy jó ideje tartó olaszországi doppingügyben folytatott nyomozás kapcsán az államügyész úgy döntött, megnevezik a 32 vizsgálatban érintett személyt, akik között az ex-világbajnok Alessandro Ballan és az ex-Giro-győztes Damiano Cunego is szerepel.
 
Dopping: 2008 világbajnokát jegeli a BMC 2010. április 9. 20:26 Olaszországban a spanyol Operación Puerto ügy (2006) óta nem látott doppingbotrány van kialakulóban. A mantovai hatóságok célpontja egy Fuenteshez hasonló „doppingdoki”, Guido Nigrelli, aki elsősorban az olasz Lampre csapatával állt kapcsolatban két évvel korábban, melynek tagja volt 2008 világbajnoka, a jelenleg BMC színekben versenyző Alessandro Ballan is. Az ex-világbajnok, és a szintén Lampréból érkező Mauro Santambrogio egyelőre nem kap versenyzési lehetőséget csapatától.
 
Ballan első a Lengyel Körön, Bodrogi 56. 2009. augusztus 9. 17:50 A világbajnok Alessandro Ballan szorgalmasan dolgozott Lengyelországban, hogy csinosítsa referenciaanyagát következő szerződése megkötése előtt, és sikerült is a győzelem. Ballan az ötödik szakaszon, szakaszgyőzelemmel vette át a sárga trikót, majd sikerült őriznie a verseny végéig.
 
A világbajnok Armstronggal versenyezne 2009. augusztus 4. 17:01 A regnáló országúti világbajnok, az olasz Alessandro Ballan úgy tűnik, a következő szezonra eligazol a Lampre csapatától. Ballan 2005-ben a Lampréban kezdte profi karrierjét és nem versenyzett azóta más ProTour csapatban.
 
Ballan világbajnoki címet érő szökése 2008. szeptember 28. 18:11 Az olasz Alessandro Ballan nyerte az országúti kerékpáros világbajnokság vasárnapi mezőnyversenyét, három kilométerrel a céltól megszökve a főmezőnytől korábban meglépő csoporttól. A második helyen honfitársa, Damiano Cunego végzett, a harmadik a dán Matti Breschel lett. A karrierjét Varesében befejező Paolo Bettini nem tudta sorozatban harmadik vb-címét begyűjteni, a 28. helyen zárt. A három magyar induló között Kusztor Péter 69. lett, Ivanics Gergely és Cador Rida pedig nem ért célba.