Az ex-világbajnok felfüggesztve a Giróra

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 2. 23:34
A BMC csapata ma délután bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggesztik a mantovai doppingnyomozásban érintett két ex-lamprés versenyzőjüket, a korábbi világbajnok olasz Alessandro Ballant és honfitársát, Mauro Santambrogiót.


A két BMC-be igazoló versenyző egyébként tavaly már ugyanígy a felfüggesztés sorsára jutottak a Paris-Roubaix-t megelőzően – akkor kerültek először nyilvánosságra információk a nyomozásról – azonban idén a tavaszi klasszikusok előtt, amikor az olasz hatóságok megneveztek 32 érintett személyt, köztük a két olaszt, a BMC vezetése nem lépett.

A Mantova-ügyben a két olaszon kívül a Lampre következő kerekeseit nevezték meg alig egy hónapja: Marco Bandiera, Emanuele Bindi, Marzio Bruseghin, Damiano Cunego, Mauro Da Dalto, Francesco Gavazzi, Mirko Lorenzetto, Manuele Mori, Simone Ponzi, Francesco Tomei és Daniele Pietropolli. Továbbá a csapatvezetőt,  Giuseppe Saronnit, valamint Fabrizio Bontempi és Maurizio Piovani sportigazgatókat.

A menedzser, Jim Ochowitz szerint azóta változott a helyzet, újabb információk kerültek a csapat birtokába az üggyel és versenyzőikkel kapcsolatban, melyek összeférhetetlenek a BMC antidopping politikájával. Ennek ellenére részükről az ártatlanság vélelme továbbra is megilleti Ballant és Santambrogiót, és támogatásukról biztosította őket az ügy tisztázásával kapcsolatban. Ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy a két olasznak sok jövője lenne a BMC-nél.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Olasz sztárok a mantovai doppingügyben
Egy jó ideje tartó olaszországi doppingügyben folytatott nyomozás kapcsán az államügyész úgy döntött, megnevezik a 32 vizsgálatban érintett személyt, akik között az ex-világbajnok Alessandro Ballan és az ex-Giro-győztes Damiano...
Tovább a teljes cikkhez »