Olasz sztárok a mantovai doppingügyben

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 9. 11:15
Egy jó ideje tartó olaszországi doppingügyben folytatott nyomozás kapcsán az államügyész úgy döntött, megnevezik a 32 vizsgálatban érintett személyt, akik között az ex-világbajnok Alessandro Ballan és az ex-Giro-győztes Damiano Cunego is szerepel.


Az olasz gyógyszerész, Guido Nigrelli nevével fémjelzett mantovai-hálózat ügyében köztörvényes eljárás zajlik, az olasz büntető törvények szerint, az érintettek között van a korábban eltiltott dán Michael Rasmussen, és a Lampre csapatvezetője, Giuseppe Saronni is.

A vád szerint EPO-, efedrin-, tesztoszteron-, kortizol készítményekkel kereskedett Nigrelli, akihez korábban a Lampre akkori kerekesei is jártak, név szerint Cunego, Ballan, Marco Bandiera, Emanuele Bindi, Marzio Bruseghin, Mauro Da Dalto, Francesco Gavazzi, Mirko Lorenzetto, Manuele Mori, Simone Ponzi, Mauro Santambrogio, Francesco Tomei és Daniele Pietropolli. (A listán további kerekesek, de futballista neve is megtalálható.)

Ballant és Santambrogiót, miután nyilvánosságra kerültek tavaly az ügy részletei, új csapatuk, a BMC a 2010-es Paris-Roubaix-n nem is engedte indulni. A csapat részéről mindenki tagadja a doppingvádakat, hasonlóan Nigrellihez, aki leszögezte, hogy csak legális gyógyszerekkel látta el a versenyzőket.