Próbán az Eurobike legjobb XC-fullyja!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 7. 11:26
A Look márkanév nem cseng ismeretlenül az országútisok számára, és lassan már a montisok számára sem. Ha jól tudom kb.2006 környékén jöhettek ki az első MTB-vel, amikor Kanadában találkoztam Pierre-Ives Facompres nevű sráccal, aki akkoriban a Look-nál dolgozott.


Mesélte, hogy jól ismeri Bodrogi Laci eredményeit (akkor még ő is Lookkal ment.) és mesélt pár szuper titkos információt a gyártással kapcsolatban. :) A minőséggel kapcsolatban tehát ne legyenek kétségeink!

De térjünk rá inkább a Look 920 össztelós bringájára, amely össztelós mountain bike kategóriában nyert egyedüliként díjat. A bicajt eredetileg Tufi (Takács Tamás) kölcsönözte ki, de mivel pontosan ugyanúgy ülünk a bringán és mm-re megegyezik a nyeregmagasság, gyorsan le is nyúltam, tőle egy kimerítő tesztelésre.

Béka
  Fotó: Béka

A bringára szerelt alkatrészek szinte kivétel nélkül szuperül működtek! (Sram XX, Sid World Cup...nem csoda.) Személyes kedvencem a Rock Shox-nak a hidraulikus lock out-ja! Gyors, kézre esik és egyszerű. A bringa geometriája, emelkedőkön és lejtőkön egyaránt kiegyensúlyozott. Egyedül a kormányzás nem tetszett lassú sebességnél kiállva, mert ekkor komolyan ellenkormányozni kellett, valószínűleg a laposabb homlokcsőszög miatt.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Az új Sid Villa megfelelően merev és érzékeny XC és maraton versenyekre. Első meglepetés a  hátsó rugózásával kapcsolatban ért! Nagyon finoman mozgott a hátsó rész a lejtőkön és  a 120mm hosszú rugóút ellenére sem süllyedt be zavaró mértékben meredek emelkedőkön, kiállva sem pogózott túlságosan.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Érdekes hogy annak ellenére érzékeny maradt a hátsó kerék rugózása, hogy a súlymegtakarítás miatt, nincs forgáspont a láncvilla, támvilla között. A köztük lévő kicsiny szögelfordulást a lapított karbon támvilla rugalmassága kompenzálja. Az ilyen konstrukcióknál gyakran megfeszülhetnek a csapok így akadályozhatják a finom mozgást. Ennél nem.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A bicaj élőben is gyönyörű! A vázba illeszkedő kormányszár nagyon csajozós, városban biztos nagyot lehet vele villantani, de egyszerűen nem találtuk a gyakorlati hasznát. Talán annyi, hogy előre esésnél nem beütöd, hanem becsíped...

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Ültem a vázon, fogtam a felsőcsövet és amikor elbillent az első kerék, akkor majdnem durván odacsíptem az ujjam A kormányszár és a felsőcső közé. Mindezek ellenére szívesen maratonoznék vele!

Look kerékpárokkal kapcsolatban információért forduljon a hazai forgalmazóhoz, elérhetőségek: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eurobike: a díjnyertes mountain bike-ok
A Haibike új 29-es karbon merevfarúja, a Greed 29 nyert aranyérmet az idei Eurobike-on mountain bike kategóriában, de díjazták a hegyikerékpárok között a Focus Raven 29-est, a Mondraker Podium Carbont és a Look 920 össztelóst. A...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eurobike: Blazsó Marci 29"-próbája
Az év legjelentősebb bringás seregszemléjén, az Eurobike-on a hazai mountain bike maraton sorozatok legjobbja, Blazsó Márton volt legfőbb „szakértő teszterünk”, akivel találkozott az elképzelésünk a prioritásokat illetően:...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eurobike: Az első jelentés, irány 2012!
Az elmúlt három napot Európa legfontosabb bringás kiállításán, az Eurobike-on töltöttük, s persze még mindig zsong a fej az iszonyú mennyiségű információtól, benyomásoktól, amiket a 2012-es kerékpárokról sikerült begyűjteni…...
Tovább a teljes cikkhez »