Pintér pimaszul jól ment a Szerb Körön

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 20. 08:57
A 19 éves Pintér Tamás, az Aegon Cycling Team versenyzője fantasztikus hajrát produkált a Szerb Körversenyen, első országúti szezonjában két 4. helyezést szerzett erős mezőnyben az UCI 2.2 kategóriás Europe-Tour viadalon! Beszámoló az utolsó három szakaszról:


7. etap: Két centiméter. Közel ennyin múlott a pontszerzés a Szerb Körverseny utolsó szakaszán! Pintér Tamás újabb remek teljesítménnyel a negyedik helyet szerezte meg a sprinthajrán Sebastien Jullien (CMI-BSI), Angelo Furlan (Christina Watches) és Tom Meeusen (Telenet Fidea) mögött!

A szakasz nyugodt tempóban indult, majd öt kilométert követően megindultak az akciók, amelyben Kiss Gergely és Vígh Zoltán is aktívan részt vállaltak. Felváltva mentek az elmenésekre, végül egy olyan szökés lett sikeres, amelyben nem volt AEGON-os, egy hat fős csoportnak sikerült elszakadnia a főmezőnytől. Előnyük folyamatosan nőtt, a mezőny nyugodt tempóban haladt, a csoport legnagyobb előnye 6:25-volt. Az élen a szerbek felváltva vezetve és remekül összedolgozva először megállították, majd elkezdték csökkenteni a különbséget. A szökést végül 3 kilométerrel a vége előtt befogta a mezőny, így következett a sprintbefutó, amelyen Pintér Tamás ismét hajszállal maradt le a pontszerzésről.



„Ma is nagyot dolgozott a csapat, különösen Kiss Gergő és Vígh Zoli akcióztak folyamatosan. Végül elment egy sor, amelyben Kiss Gergő is benne volt, ám ezt a mezőny élete árán utolérte, majd a kontra lett sikeres, amelyben nem volt közülünk senki. Féltávnál nem gondoltam hogy utolérjük az elmenést, de a mezőny másképpen gondolta. Az utolsó tíz kilométeren brutális tempó volt, ötvenöt-hatvannal mentünk! A sprinten Furlanra raktam a kereket, aki ezúttal azonban rosszul helyezkedett, így két oldalról is lekerülték. Ezért hátulról kellett megindítanom a hajrát, emiatt sajnos csak a negyedik helyet sikerült megszereznem. De nem vagyok elégedetlen, hiszen napról napra jobban éreztem magam! Ez volt életem első körversenye, de óriási élményekkel gazdagodtam, nagyon boldog vagyok” – mondta Pintér Tamás, aki három TOP15-ös eredménnyel remek Szerb Körversenyt zárt!

Az AEGON Cycling Team versenyzői közül Kiss Gergely a 18.-ként ért célba és a csapat valamennyi tagja az élcsoportban érkezett! Rónaszéki Balázs 33., Verebélyi Viktor 49., Molnár István 53., Vígh Zoltán 56. helyen ért célba. A szakaszon az AEGON Cycling Team a 4. lett a csapatversenyben!
Ezzel mindannyian sikeresen teljesítették az 1125 kilométeres össztávot.

A 7. szakasz eredménye - Táv: 168km
Nr. Név: Csapat: Idő: Hátrány:
1 Jullien Sebastien CMI-BSI 4:12:46  
2 Angelo Furlan Christina Watches Onfone ai  
3 Meeusen Tom TELENET-FIDEA ai  
4 Pintér Tamás AEGON Cycling Team ai  
       
14 Dér Zsolt RADNIČKI KRAGUJEVAC ai  
17 Kasza Gábor Manisaspor ai  
18 Kiss Gergely AEGON Cycling Team ai  
33 Rónaszéki Balázs AEGON Cycling Team ai  
49 Verebélyi Viktor AEGON Cycling Team ai  
53 Molnár István AEGON Cycling Team ai  
56 Vigh Zoltán AEGON Cycling Team ai

 

A Szerb Körverseny végeredménye 7 szakasz után:
Nr. Név: Csapat: Idő: Hátrány:
1 Stevic Ivan PARTIZAN POWERMOVE 27:29.32  
2 Rasmussen Michael Christina Watches Onfone 27:29.34 0:02
3 Converset Matthieu AVC AIX EN PROVENCE 27:29.46 0:14
4 Kasza Gábor Manisaspor 27:30.44 1:12
       
14 Dér Zsolt RADNIČKI KRAGUJEVAC 27:34.04 4:32
40 Kiss Gergely AEGON Cycling Team 27:42.27 12:55
41 Vigh Zoltán AEGON Cycling Team ai  
64 Verebélyi Viktor AEGON Cycling Team 28:08.22 38:50
68 Pintér Tamás AEGON Cycling Team 28:18.36 49:04
71 Rónaszéki Balázs AEGON Cycling Team 28:19.02 47:16
72 Molnár István AEGON Cycling Team ai  



6. etap: Pintér Tamás, az AEGON Cycling Team legfiatalabb versenyzője a Szerb Körverseny utolsó előtti szakaszán a 15. helyen végzett! A győzelemre ezúttal is Angelo Furlannak volt a legnagyobb esélye, ám az utolsó kilométeren elnézett egy járdaszigetet, így kiesett a ritmusból és végül a 12. helyen ért célba. A győzelmet az eddig háromszor második Meeusen (Telenet Fidea)  szereztem meg Bommel Hening (LKT Brandenburg) és Lyalko Alexej (Astana Track) előtt.

A szakasz ezúttal is hatalmas hőségben indult, ám őrült iramban! A második kategóriás hegyen azonnal szétszakadt a mezőny, a lejtmenetben végül sikerült mindenkinek felérnie a mezőnyre. Az AEGON Cycling Team versenyzői ezúttal is a mezőny első harmadában helyezkedtek, kerülendő az esetleges bukásokat. A síkra leérve egy hat fős szökevénycsapatnak sikerült ellépnie a mezőnytől, legnagyobb előnyük 6:45 volt. Sokáig úgy tűnt hazaérhetnek, ám a szerbek remekül összedolgozva utolérték az elmenést. Az utolsó emelkedőn ismét apró darabokra szedték a sort, melyben elől tudott maradni  Vígh Zoltán, Kiss Gergely, Pintér Tamás és Verebélyi Viktor is. Végül 54-en érkeztek a sprintre, amelyet Furlan hibája miatt Meeusen meg tudott nyerni!

Az AEGON Cycling Team versenyzői közül Pintér Tamás az előkelő 15., Vígh Zoltán a 46., Kiss Gergely az 50., Verebélyi Viktor az 58., Molnár István a 70., Rónaszéki Balázs a 77. helyen érkezett. Az összetettben nem változott a helyzet, remek teljesítményének köszönhetően egyedül Pintér Tamás jött előre 13 helyet az összetettben, jelenleg 68. helyen áll.

A 6. szakasz eredménye - Táv: 189,5km, Átlag: 38.894km/h
1 Meeusen Tom TELENET-FIDEA 4:43:20  
2 Bommel Hening LKT Brandenburg ai  
3 Lyalko Alexej Astana Track ai  
       
5 Kasza Gábor Manisaspor ai  
6 Dér Zsolt RADNIČKI KRAGUJEVAC ai  
15 Pintér Tamás AEGON Cycling Team ai  
46 Vigh Zoltán AEGON Cycling Team ai  
50 Kiss Gergely AEGON Cycling Team ai  
58 Verebélyi Viktor AEGON Cycling Team 4:53:24 1:04
70 Molnár István AEGON Cycling Team 4:54:34 2.14
77 Rónaszéki Balázs AEGON Cycling Team ai

5. etap: Pintér Tamás a negyedik helyet szerezte meg a Szerb Körverseny ötödik szakaszán! Az AEGON Cycling Team kerekese annak ellenére lett negyedik, hogy 15 kilométerrel a szakasz vége előtt defektet kapott és Vígh Zoltán segítségével ért fel a mezőnyre! A szakaszt ezúttal is Angelo Furlan (Christina Watches) nyerte, aki immáron harmadik szakaszgyőzelménél tart, második helyre harmadszor is Tom Meeusen (Telenet Fidea), harmadikra Kasza Gábor (Manisaspor) érkezett! 

A szakasz a várakozásoknak megfelelően rohamtempóban indult, úgy tűnt mindenki szeretne minél hamarabb pihenni. A 84,5 kilométeres szakasz közel harminc fokos hőségben indult. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, a mezőny azonban nem nagyon akart elengedni senkit. Közel ötven kilométer megtétele után Igor Frolovnak (Itera Katusha)  és Dean Podgorniknak (Manisaspor) sikerült meglépnie, de előnyük nem nőtt egy perc fölé. Az AEGON Cycling Team versenyzői a mezőny első harmadában helyezkedtek. 15 kilométerrel a vége előtt, amikor a mezőny már bőven 50km/h felett közlekedett, Pintér Tamás ledefektelt. Éppen sikerült elérnie a kocsisor végét és megindult az üldözőverseny. Autóról autóra haladva felért a soron. A mezőnyben Vígh Zoltán látta a defektet és a mezőny végén várta a csapattársát. Végül közösen felértek a mezőny elejére, ahol megkezdődött az utolsó két kilométer, majd a mezőnyhajrá, amelyen Pintér Tamásnak minden energiáját mozgósítva sikerült a negyedik helyet megszereznie Furlan, Meeusen és Kasza Gábor mögött! Az AEGON Cycling Team versenyzői közül Rónaszéki Balázs a 23., Vígh Zoltán a 47., Molnár István a 48., Verebélyi Viktor az 54., Kiss Gergely az 58. helyen ért célba, mindannyian a győztessel azonos idővel!



Pintér Tamás érthetően nagyon boldog volt a befutó után:
„Bevallom a defekt után nem gondoltam volna hogy felérek a mezőnyre! Egy defekt sohasem jön jókor, de pont az utolsó 15 kilométeren, az kimondottan dühítő! Gyors kerékcserének köszönhetően sikerült elérnem a kocsisort, majd Vígh Zoli sokat segített, hogy felérjek, mert akadtak gondjaim az emelkedőn, amit ezúton köszönök neki. Ha lett volna egy kis időm pihenni..De sajnos nem volt, ennek ellenére nagyon örülök a negyedik helynek! Napról napra jobban élvezem a versenyt, kezdek belerázódni! Már csak két nap van hátra, szeretnék ott lenni Belgrádban a befutón!” – mondta az AEGON Cycling Team legfiatalabb tehetsége.

Az 5. szakasz eredménye - Táv: 84,5km
Nr. Név: Csapat: Idő: Hátrány:
1 Angelo Furlan Christina Watches Onfone 1:43.38  
2 Meeusen Tom TELENET-FIDEA ai  
3 Kasza Gábor Manisaspor ai  
4 Pintér Tamás AEGON Cycling Team ai  
       
7 Dér Zsolt RADNIČKI KRAGUJEVAC ai  
23 Rónaszéki Balázs AEGON Cycling Team ai  
47 Vigh Zoltán AEGON Cycling Team ai  
48 Molnár István AEGON Cycling Team ai  
54 Verebélyi Viktor AEGON Cycling Team ai  
58 Kiss Gergely AEGON Cycling Team ai  

 

VBT Sport Sajtóközlemény – http://VBTroad.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szerb Kör: Molnár Pisti Furlan kerekéről
Az olasz Angelo Furlan második győzelmét szerezte a negyedik szakaszon! A Szerb körverseny idei leghosszabb szakaszára került sor csütörtökön: 233 kilométert kellett a kerékpárosoknak teljesíteniük....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Csirke nyerte a szerbiai királyetapot
Michael Rasmussen (Christina Watches Onfone) nyerte a Szerb Körverseny harmadik szakaszát, Ivan Stevic (PARTIZAN POWERMOVE) és Matthieu Converset (AVC AIX EN PROVENCE) előtt....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Aegon Team a Szerb Kör 2. etapjáról
A Manisaspor kerekese Kasa Gábor nyerte a Szerb Körverseny második, brutális emelkedőkkel tarkított szakaszának befutóját, az Aegon Cycling Team kerekesei közül is mindenki célba ért....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Furlan-győzelemmel kezdődött a Szerb Kör
A Credit Agricole és a Lampre egykori sprintere: Angelo Furlan nyerte a Szerb Körverseny első szakaszát! Az olasz sztársprinter a mezőnyhajrán bizonyult jobbnak Tom Meeusen (Telenet Fidea) és Alexej Lyalko (Astana Track) előtt!...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aegon Cycling Team a Szerb Körversenyen!
Vasárnap Szerbiába utazik az AEGON Cycling Team első sora és részt vesz a hétfőn rajtoló hét napos Szerb Körversenyen! A csapat színeit: Molnár István, Kiss Gergely, Rónaszéki Balázs, Verebélyi Viktor, Pintér Tamás és Vígh...
Tovább a teljes cikkhez »