Aegon Cycling Team a Szerb Körversenyen!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 11. 22:39
Vasárnap Szerbiába utazik az AEGON Cycling Team első sora és részt vesz a hétfőn rajtoló hét napos Szerb Körversenyen! A csapat színeit: Molnár István, Kiss Gergely, Rónaszéki Balázs, Verebélyi Viktor, Pintér Tamás és Vígh Zoltán kéviselik. A csapat vezetői Árvai Attila és Molnár Tamás lesznek.


„Nehéz hét vár a versenyzőinkre, a szervezők kitettek magukért, a mezőny nagyon erős lesz. Nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni, szeretnénk jól teljesíteni. Vígh Zoli kiváló formában van, Kiss Gergő és Rónaszéki Balázs rutinja pedig sokat jelenthet a végelszámolásnál.

A fiatal Pintér Tamásnak ez lesz élete első felnőtt körversenye, kiváncsian várom mire lehet képes. Molnár Pisti és Verebélyi Viktor pedig napról napra jobb formában vannak.” – mondta Árvai Attila a csapat vezetője.

A Szerb Körversenyről:
A verseny össztávja 1125 kilométer lesz.
-    Az első szakaszon egy 18,5 kilométeres körpályán kell hat kört teljesítenie a mezőnynek, a szakasz profilja majdnem teljesen sík lesz.
-    A második szakaszon 166,5 kilométeres távon egy első és egy második kategóriás emelkedő vár a versenyzőkre.
-    A harmadik szakasz 171,7 kilométere kiemelten nehéz lesz: egy első két második és egy harmadik kategóriás emelkedővel!
-    A negyedik szakasz nehézségeit a hossza okozza: 233 kilométer vár a mezőnyre komolyabb emelkedő nélkül
-    Az ötödik szakasz viszonylag rövid lesz: 84,5 kilométert kell teljesíteniük a versenyzőknek
-    A hatodik szakasz ismét nehéznek igérkezik: a szakasz rögtön egy második kategóriás emelkedővel indul, majd végig hullámos profilú pályán kell 189,5 kilométert abszolválnia a mezőnynek
-    Az utolsó szakaszon rövid, de meredek emelkedők nehezítik a versenyzők dolgát, a 168 kilométeres szakasz befutója Belgrádban lesz.

A versenyen 18 ország 20 csapatának 120 versenyzője áll majd rajthoz, a mezőnyben ott lesz az új dán sztárcsapat a Christina Watches Onfone (Rasmussen részvétele még nem biztos) a belga Telenet Fidea és az orosz Itera Katusha csapata is, ezen kívül amerikai, kínai, kazah, bulgár, lengyel, német török és angol csapatok is képviseltetik magukat.
A versenyről folyamatos beszámolókkal jelentkezünk a csapat hivatalos weboldalán és a Facebookon is!