Parti és Juhász a vk-pontgyűjtésről

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 23. 12:29
Újabb pontokkal gazdagodott az EuroOne-Cube Pro MTB Team, hiszen a két olimpiai kvótafutó, Parti András és Juhász Zsolt, összesen 23 pontot gyűjtve zárták az angol Dalby Forestben megrendezett olimpiai krossz világkupa futamot. Az elit férfiak mezőnyében Parti András, 17 ponttal 51. lett.


Parti András - „Az elmúlt csütörtökön ezúttal Zsoltival csak ketten utaztunk ki Angliába, ezért sokkal több tennivaló hárult ránk, kevés idő volt pihenni. A verseny előtti éjszakán azért végre sikerült kipihenni magamat.

A startom jól sikerült, de a felvezető kör során valaki beakasztotta a küllőit a pedálomba, amit alig bírtunk kiszedni. Persze ez alatt jó páran elmentek mellettünk… Szerencsére még így is az 55. helyről vágtam neki az első körnek. El is kezdtem feljönni, de a második körben beesett a láncom a vázhoz és mire sikerült kirángatnom onnan, elment bő fél perc, így nagyon visszacsúsztam. Kellett egy kis idő mire magamhoz tértem a problémák miatt, de nem sokkal a történtek után ismét elkezdtem az előzgetést. A verseny végére így az 51. helyig tudtam feljönni.

Elég szerencsétlenül alakult számomra ez a verseny, több is lehetett volna benne. Annak mindenestre örülök, hogy így is 60-on belül, pontszerző helyen tudtam bejönni, így most 48. vagyok az összetett világkupában. A jövő hétvégén Offenburgban remélem több szerencsém lesz!” 

Az U23-as kategóriában Juhász Zsolt, 6 ponttal huszadikként zárta a futamot.
"Igen zsúfolt volt az idő beosztásunk Andrissal. Csütörtökön éjfélre értünk a szállásra, másnap egyből nevezés, pályajárás, de semmi sem ment valami gördülékenyen. Nagy nehezen tudtam menni 3 kört a pályán, közben jól megáztam, de mennem kellet, mert nem volt több lehetőségem megismerkedni a verseny útvonalával.  Az időmet mérő chipet az utolsó utáni pillanatban sikerült felvennem, teljesen elfelejtettem, de szerencsére még időben meglett.

Remegett mindenem, nem is igazán a verseny miatt, hanem a chipes dolog miatt.
A rajtom nem is letehet volna jobb, pontosan, ahogy előző este elterveztem, a 7. helyen mentem a rajtkörben. Később visszacsúsztam körülbelül a 15. helyre egy 10 fős bolyban meccselve, onnan sikerült aztán még pontszerző 20. helyre besprintelnem. Teljes mértékben elégedett vagyok a teljesítményemmel, elég nehéz verseny volt, már alig várom Offenburgot!"
- mondta Zsolt a verseny után.

A két EOC tag most Angliából egyből Offenburgba veszi az irányt, ahol újra csapattársaikkal együtt készülnek a hétvégére, mivel ismét egy világkupa futam következik, a már sokszor említett Offenburgi VK.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbara újra világkupa dobogón!
Benkó Barbara a hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa sorozat második állomásán, Dalby Forest (Nagy Britannia) pályáján idei második dobogós helyezését szerezve a 3. helyen ért célba a 23 év alatti hölgyek mezőnyében....
Tovább a teljes cikkhez »