Benkó Barbara újra világkupa dobogón!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 22. 16:19
Benkó Barbara a hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa sorozat második állomásán, Dalby Forest (Nagy Britannia) pályáján idei második dobogós helyezését szerezve a 3. helyen ért célba a 23 év alatti hölgyek mezőnyében.


A német Focus M.I.G. versenyzője a dél-afrikai idénynyitón nyújtott remek teljesítményét ismételte meg, egy technikás, sok kanyarral tűzdelt, épített elemekkel tarkított pályán, ahol egy mezőnyben indult 2 perces eltolással a felnőtt és az U23 mezőny.

A vasárnap zárult, első olimpiai kvalifikációs időszak utolsó versenyén még volt lehetőség világranglista-pontot gyűjteni, a magyar válogatottnak ez remekül sikerült. Benkó Barbara U23-as bronzérme a korosztályos világkupa összetett ranglista élére repítette.

Az elit férfiak mezőnyében Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team) 17 ponttal 51. lett, U23-ban klubtársa, Juhász Zsolt 6 ponttal huszadikként zárt. Benkó Barbara (Focus MIG Team) az U23-as női mezőnyben nyújtott teljesítménye 60 pontot ért, ezzel a korosztályos világkupa összetett élére került. Meggyesi Gergő a juniorok között indult, az LTV Merida Racing fiatalja a negyvenedik helyen fejezte be a versenyt.

Az elit férfi futamot a cseh Jaroslav Kulhavy, az U23-as férfit az osztrák Alexander Gehbauer, az U23-as nőit a francia Pauline Ferrand Prevot nyerte, férfi juniorban a belga Jens Schuermans volt a leggyorsabb.

Teljes eredménylisták: KATTINTSON IDE!