MTB-mérleg Manisából, győztesek blogjai

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 12. 17:15
Sikerrel szerepeltek a magyar hegyikerekesek a magasan jegyzett, törökországi Manisa C1-es kategóriájú olimpiai-krossz viadalon. Parti András és Benkó Barbara megnyerte futamát, Dósa Eszter második lett, versenyzőink az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos, újabb világranglista-pontokkal gyarapodtak.


A hétvégi török versenyen a vendéglátók és a magyarok mellett görögök, szerbek, lengyelek, brazilok, oroszok, ciprusiak, németek és irániak is rajthoz álltak.

Versenyzőink közül többeknek a nagy hőség mellett technikai problémával is meg kellett küzdenie: Parti Andrásnak a váltója hibásodott meg, Módos Gabriella, Csielka Márk és Bogár Gábor defektet kapott –, s ne felejtsük: Buruczki Szilárdnak  a vébén még a kezét varrták. A C1-es kategória kiemelt versenynek számít, mely a világranglista-pontok szempontjából is nagy jelentőségű; a magyarok ebben ezúttal is jól teljesítettek.

Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team) a felnőtt férfiak, Benkó Barbara (Focus MIG Team) a nők között nyerte meg futamát, ahol Dósa Eszter (Vitalitás SE) második, Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST) ötödik lett. A férfiaknál Juhász Zsolt (EuroOne-Cube Pro MTB Team) negyedik, Buruczki Szilárd (Kőbányai TC) tizenharmadik, Csielka Márk tizenötödik, Bogár Gábor (mindkettő EuroOne-Cube Pro MTB Team) tizenhetedik helyen fejezte be a versenyt.

Beszámolók:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbi törökországi győzelméről
Az idei olimpiai-krossz világkupa-sorozat második helyét megszerző Benkó Barbara hamar felállt a bukás miatt balul elsült világbajnokságot követően, és a hétvégén már ismét győzni tudott a törökországi Manisában. Barbi...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Parti ismét a manisai trónon - beszámoló
Parti András az EuroOne-Cube versenyzőjének győzelmével zárult hétvégén, a Törökországban, Manisában rendezett C1-es olimpiai-krossz viadalat. Juhász Zsolt kis híján leszorulva a dobogóról a 4. helyen ért célba. A két...
Tovább a teljes cikkhez »

A szezon végi folytatás a vasárnapi C2-es kategóriájú McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj alkalmával lesz, melyen a pontgyűjtés érdekében jelentős nemzetközi mezőny várható Veszprémben.