Hazai siker De Panne-ban, Szega értékel

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 31. 17:25
A belga Sebastien Rosseler nyerte a kiemelt kategóriás UCI-viadalt, a De Panne-i Háromnapost, miután a délutáni időfutamon, a 3./b szakaszon a 14,7 kilométeres távhoz képest elég nagy előnnyel nyert, és ezzel az élre lőtte magát az összetettben.


A  mezőny már a délelőtt megérkezett De Panne-ba, a 111 kilométeres 3./a szakasz újabb sprintbefutót hozott, az olasz Jacopo Guarnieri nagyon szoros küzdelemben verte a tegnapi győztest, az orosz Gyenyisz Galimzsjanovot.

Egy rövid, de zaklatott szakaszon a szélé és a szélezésé volt a főszerep, a peloton már a táv első felében darabokra szakadt, és csak félszáz versenyző ért be, mint főmezőny, a később érkező nagyobbik csoport, melyben Szeghalmi Bálint is tekert, komoly időhátrányt kapott.



A hajrá is meglehetősen zaklatottra sikerült, bár újabb szakadásokat követően az 50 fős mezőny újra összeállt a végére, de még a pofaszeles célegyenesben is voltak egyéni akciók. A legjobbkor végül a Liquigas olasz kerekese indított, aki bár több mint 300 méteres sprintet nyitott, senki nem tudta lekerülni a célvonalig.

Videón a délelőtti etap sprintje a belga Sporzán: KATTINTSON IDE!

Szega, a Lampre-ISD magyar profija így értékelte a versenyt: „Esőben és igen erős szélben indult útjára a mezőny a verseny 3. napjának első szakaszán. Hamar kemény szélezés és darabokra szakadó mezőny lett az eredmény, ahol nekem is nehézségeim támadtak, mivel igen fáradt vagyok és nem úgy működnek már a lábaim, ahogy szeretném. Végül néhány nehéz percet eltöltve a kísérőautók között összeverődött 8-10 versenyző, akikkel összedolgozva felértünk a közben megszelídült főmezőnyre és így velük nyugodt tempóban haladva sikerült abszolválni a 3/a szakaszt a szökevényekhez képest igen tetemes hátrányban. Így a délutáni időfutamon nem indulhatok, de jelen esetben ezt nem igazán bánom… Most néhány nap pihenő következik, aztán újabb versenyek.”

Az összetettben a német Bert De Backer a 3./a etep után átvette a vezetést időjóváírással a holland Lieuwe Westrától, de a délutáni kronó előtt olyan kicsik voltak a különbségek, hogy semmi nem volt lejátszva. A kronón a zsűri döntése értelmében már csak 56 versenyző indulhatott, akik a 3./a szakaszon mint „főmezőny” érkeztek.

A kronón sokan a francia Chavanel győzelmét várták, de sem ő, sem mások, például a német Grabsch, nem tudták felvenni a versenyt a Radio Shack versenyzőjével. Az összetettben élen állók közül Westrának sikerült majdnem a bravúr, de második tudott csak lenni, és ez a végelszámolásnál is a dobogó alacsonyabb fokát jelentette számára.

A 3./A SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Jacopo Guarnieri (Ita) Liquigas-Cannondale 2:32:11  
2. Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team  
3. Jimmy Casper (Fra) Saur - Sojasun  
4. Kenny Robert Van Hummel (Ned) Skil - Shimano  
5. Alexander Kristoff (Nor) BMC Racing Team  
6. Gerald Ciolek (Ger) Quickstep Cycling Team  
A 3./B SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Sébastien Rosseler (Bel) Team RadioShack 0:18:31
2. Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:14
3. Michal Kwiatkowski (Pol) Team RadioShack  
4. Sylvain Chavanel (Fra) Quickstep Cycling Team 0:00:18
5. Bert Grabsch (Ger) HTC-Highroad 0:00:22
6. Andrij Grivko (Ukr) Astana 0:00:24
ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNY:
1. Sébastien Rosseler (Bel) Team RadioShack 12:21:33
2. Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:06
3. Michal Kwiatkowski (Pol) Team RadioShack 0:00:14
4. Sylvain Chavanel (Fra) Quickstep Cycling Team 0:00:18
5. Bert Grabsch (Ger) HTC-Highroad 0:00:22
6. Andrij Grivko (Ukr) Astana 0:00:24

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
De Panne: a 2. nap, Szega értékelésével
Gyenyisz Galimzsjanov, a Katyusa versenyzője nyerte sprintbefutón a De Panne-i Háromnapos második szakaszát, miután csak egy 60-70 fős csoport érkezett meg együtt a Koksidei célegyenesbe....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szega az első befejezett belga viadalról
Szeghalmi Bálint a Lampre-ISD profija Belgiumban versenyez ezekben a napokban, a hétvégi egynapos klasszikusok után ma a De Panne-i Háromnapost kezdte meg, abszolválva az első és egyben a legnehezebb szakaszt....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Gorilla zseniális volt, Szega is beért
A német sprinter, Andre Greipel olyan versenyzést mutatott ma be az UCI 2.HC kategóriás belga viadal, a De Panne-i Háromnapos első szakaszán, amiről nyugodtan kijelenthetjük, élete eddigi legnagyobb sikere, pedig nyert már...
Tovább a teljes cikkhez »