Szega az első befejezett belga viadalról

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 29. 22:12
Szeghalmi Bálint a Lampre-ISD profija Belgiumban versenyez ezekben a napokban, a hétvégi egynapos klasszikusok után ma a De Panne-i Háromnapost kezdte meg, abszolválva az első és egyben a legnehezebb szakaszt.


A Middeelkerke és Zottegem közötti 194 kilométer a német Andre Greipel győzelmével ért véget, Szega a 169. helyen végzett. Az egyetlen magyar WorldTour profival hamarosan interjúval jelentkezünk az elmúlt időszakról, addig is egy összegzés a mai versenyről:

"Nemcsak a helyi viszonyokhoz képest zajlott remek időben a verseny, végig napsütés és enyhe szél, valamint 16-18 fokos hőmérséklet kísérte a mezőny útját. A táv első felében többé-kevésbé hátszél fújt, így az első másfél óra után 49km/h feletti átlagot regisztrálhattunk. Sokat dolgoztunk elől és talán ennek is köszönhetően nem alakult ki számottevő szökevénycsoport.

Később a sok keskeny út és a kis települések szűk utcáit felváltotta a dombos – hegyes (rövid, meredek) emelkedőkkel tarkított terep. A nap végén itt két 45km hosszú kört kellett teljesíteni, ahol a céltól 35km-re egy kisebb csoporttal leszakadtam a főmezőnytől és 12p 30mp hátránnyal fejeztem be a mai etapot.


A hasonló versenyeken az a probléma szokott előfordulni, hogy amikor az ember már fáradt és nem tudja tartani a pozícióját a rövid, de általában meredek emelkedőkön, az azok után következő lejtős, vagy sík szakaszokon a széthúzódó mezőny rendre megszakad a magas tempó és a szél miatt. Így nem ritka, hogy viszonylag kis létszámú főmezőny marad csak együtt a célba érkezés pillanataira."  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Gorilla zseniális volt, Szega is beért
A német sprinter, Andre Greipel olyan versenyzést mutatott ma be az UCI 2.HC kategóriás belga viadal, a De Panne-i Háromnapos első szakaszán, amiről nyugodtan kijelenthetjük, élete eddigi legnagyobb sikere, pedig nyert már...
Tovább a teljes cikkhez »