A Gorilla zseniális volt, Szega is beért

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 29. 17:38
A német sprinter, Andre Greipel olyan versenyzést mutatott ma be az UCI 2.HC kategóriás belga viadal, a De Panne-i Háromnapos első szakaszán, amiről nyugodtan kijelenthetjük, élete eddigi legnagyobb sikere, pedig nyert már egynéhány befutót…


A belgiumi háromnapos verseny a tavaszi klasszikusokról jól ismert terepen halad, meredek dombocskákkal, kockakövekkel tarkított útvonalon. Ez kedvez a szökéseknek, Greipel pedig a Middelkerke és Zottegem közötti 194 kilométeres távon szerencsét próbált egy akcióban.

Természetesen a szökevénytársak megpróbálták elrázni a németet, mint magasan a legjobb sprintert, de nem sikerült, sőt az utolsó 20 kilométerre 4 fősre fogyatkozó élbolyban is ott tudott maradni a Lotto versenyzője, Lieuwe Westra ( Vacansoleil), Dmitrij Muravjev (Team RadioShack)  és Vlagyimir Gusev (Katusha Team)  társaságában.

A Gorilla remekül tette a kereket, nem hagyta magát leszakítani a dombokon, és vezetett is annyit mindig, hogy ne gyengüljön a tempó, tartsák az egy perc körüli, percen belüli előnyt a mezőnnyel szemben. Annak ellenére, hogy így a többiek gyakorlatilag neki dolgoztak, életben maradt a szökés.

Az utolsó kilométereken már vészesen közeledett a peloton, Greipel ekkor is sokat vállalt a tempózásból, ez fontos volt ahhoz, hogy ellenfelei ne mondják be az unalmast. A verseny gyakorlatilag patikamérlegen ki lett számítva, s mikor az utolsó 300 méteren kellett, a német tudott még újítani, és játszi könnyedséggel sprintelt a célig.

Folytatás holnap és csütörtökön – s milyen jó leírni – Szeghalmi Bálinttal, ugyanis a hétvégén idő előtt befejezett egynaposok után a Lampre-ISD magyar profija ma abszolválni tudta a szakaszt, a 169. helyen, 12:43 perc hátránnyal.

Az utolsó 2 kilométer videón, a Sporza oldalán, IDE KATTINTVA látható.

AZ 1. SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto 4:22:32
2. Lieuwe Westra (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
3. Dmitriy Muravyev (Kaz) Team RadioShack  
4. Vladimir Gusev (Rus) Katusha Team  
5. Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team  
6. Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale  
7. Danilo Hondo (Ger) Lampre - ISD  
8. Allan Davis (Aus) Pro Team Astana  
9. Mark Renshaw (Aus) HTC-Highroad  
10. Yauheni Hutarovich (Blr) FDJ  
...
169. Szeghalmi Bálint (Hun) Lampre-ISD 12:43

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szega az első befejezett belga viadalról
Szeghalmi Bálint a Lampre-ISD profija Belgiumban versenyez ezekben a napokban, a hétvégi egynapos klasszikusok után ma a De Panne-i Háromnapost kezdte meg, abszolválva az első és egyben a legnehezebb szakaszt....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szegának túl kemény volt a belga kockakő
Szeghalmi Bálint, az olasz WorldTour istálló, a Lampre profi bringása nem fejezte be a hétvégi belga klasszikusokat, a szombati E3 Prijs Vlaanderen után a Gent Wevelgem is túl keménynek bizonyult....
Tovább a teljes cikkhez »