EuroOne-Cube blog a hétvégi világkupáról

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 16. 20:52
Versenyzőink a hétvégén Csehországban, Nove Mesto na Morave-ban, az idei utolsó előtti olimpiai-krossz világkupa futamon vettek részt.


A cseh világkupán a felnőttek közt Parti András  – a győztes cseh Jaroslav Kulhavy mögött – technikai problémákkal küzdött, végül  a 64. helyen ért célba, Bogár Gábor 98.lett. Az U23-as kategóriában Juhász Zsolt 44., Csielka Márk 61. helyen zárta a cseh világkupát.

Így vélekedtek az EOC csapattagok a cseh futamról:

Parti András – „A verseny első fele elég jól ment, többek közt a jó rajt pozíciómnak is köszönhetően (39. hely) már az első teljes kör után a 33. helyen haladtam át a célvonalon. Később egy-két helyet visszacsúsztam, de még mindig a célként kitűzött top 30-ban haladtam. Még éreztem magamban erőt, de sajnos az 5. körben tönkre ment a lengéscsillapítóm lock out-ja, így sokszor merevre zárt villával voltam kénytelen lefelé menni. Ennek köszönhetően sajnos többet is hibáztam és mikor elnéztem egy „sziklakertet”, defektet kaptam. Mire a depóban kereket cseréltünk, már kicsúsztam a top 60-ból és nem működő villával nem sok esélyem volt, hogy visszaérjek, így végül a 64. helyen zártam a futamot.
Kicsit csalódott vagyok, mert amíg minden rendben volt, közel voltam a célomhoz, de legalább már kezdem elhinni, hogy stabilan ott tudok lenni a top 40-ben és ha jobb napot fogok ki, akár még előrébb is.
Most két nap itthon, majd irány Olaszország ahol az utolsó világkupán köszörülhetek a csorbán.”

Bogár Gábor – „Nem gondoltam volna, hogy az offenburgi VK-t felül tudná múlni majd bármelyik másik világkupa, de a cseh Nové Mesto na Morave VK mindent tekintetben a legjobbnak világkupának bizonyult. A pálya nyomvonala nagyon jól meg volt tervezve, a közönség pedig csodálatos volt. Külön öröm számomra, hogy magyar szurkolók is kilátogatott a versenyre. A pálya minden méterén óriási volt a hangulat, a magyar szurkolók igazán kitettek magukért, hiszen időnként túl is harsogták az egyébként nem éppen csöndes cseh szurkolókat. Ezúton szeretném megköszönni a buzdítást Nekik! Hatalmas élmény volt ilyen szurkolók előtt versenyezni és rengeteg erőt adtak át számomra. A versenyt a 98. helyen zártam, ami külön öröm volt számomra mivel az idei egyik célom az volt, hogy VK-n top 100-as helyezést érjek el.” 

Csielka Márk – „A pálya technikás, végig maximális koncentrációt igénylő nyomvonalon haladt, figyelmünk a célegyenesen, valamint a két frissítő zónán kívül sehol sem lankadhatott. Úgy gondolom, ez a kedvenc pályám, amin valaha versenyeztem. A mezőny hátsó részéről rajtoltam el, hajszál híján kerültem ki néhány összeakadt versenyzőt közvetlenül a startpisztoly eldurranása után. A startkörben brutális tempót diktált a mezőny, maximumon kellett hajtani, ez enyhén szólva nem volt kellemes. Ezután az első körben kezdtem magamra találni, szépen lassan előztem meg ellenfeleimet. Ezt követően a következő két köröm még viszonylag jól ment, a negyedikre már sajnos elfogyott az erőm, így néhány ellenfélnek sikerült visszaelőzniük ebben a körben. Végül a 80%-os szabály alapján kiszólítottak a versenyből, a 61. helyet sikerült megszereznem. Összességében nem éreztem magam jó erőben a versenyen és az eredményemmel sem vagyok elégedett, viszont a világkupa versenyekből sok motivációt tudok meríteni. Legközelebb még jobb leszek!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benko Barbi blogja a világkupa-sikerről
A csehországi Nove Mesto-ban rendezett világkupa fordulón Bankó Barbi visszanyerte szezon eleji formáját, és a dobogó második fokát foglalhatta el a huszonhárom év alatti hölgyek futamát követően. A Focus M.I.G. versenyzőnője...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbi újabb sikere a világkupán!
Benkó Barbara újabb szenzációs eredménnyel örvendeztette meg vasárnap a magyar kerékpár-rajongókat, ugyanis hétvégén, az olimpiai-krossz világkupa sorozat csehországi fordulóján a második helyen zárt, amivel összetettben is...
Tovább a teljes cikkhez »