Benko Barbi blogja a világkupa-sikerről

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 16. 14:12
A csehországi Nove Mesto-ban rendezett világkupa fordulón Bankó Barbi visszanyerte szezon eleji formáját, és a dobogó második fokát foglalhatta el a huszonhárom év alatti hölgyek futamát követően. A Focus M.I.G. versenyzőnője nagy örömmel számolt be az eseményekről:


Back at the Podium!:) Végre, már nagyon vártam és még annál is jobban örültem neki az elmúlt időszak pechszériái után. Miután csütörtökön megérkeztünk és az első körömet megtettem a pályán, éreztem, hogy ez a verseny az enyém lesz, az enyémnek kell, hogy legyen.

Nagyon tetszett a pálya, jól éreztem magam egész héten, a lábaim is jók voltak és tudtam, hogy felkészültem rendesen. Sokat dobott a helyzeten, hogy a csapat nálunk volt a héten, rendkívül jó hangulatban készültünk, jókat edzettünk és sokat tanultam a srácoktól. Azaz egész pozitív hangulat és hozzáállás, ami a csapatban uralkodik, és ami minket körbevesz, hihetetlen sokat számít. Szintén előnyt tudtam kovácsolni abból, hogy Markussal alaposan bejártam a pályát, megnéztük mindenhol az ideális íveket, tudtam mikor hol kell(ene) menni, mi a leggyorsabb, mi a legideálisabb. Itt is nagy köszönet ezért! Ez meglepően sokat számított.

Az volt a célom, hogy a rajtkör végéről elsőnek kanyarodjak a singletrail-re, nehogy feltartson valaki és a saját íveimen és tempómban tudjak haladni. Ez szerencsére sikerült is, a rajtkör felétől átvettem a vezetést és megrántottam az emelkedőt, nagy meglepetésemre a tempómat csak 3 sporttársnő tudta tartani, utána már kialakult egy kisebb szünet és kezdtek leszakadozni. Sikerült a terv, elsőnek kanyarodtam a lefelére és jött a második meglepetés, sikerült némi előnyre szert tennem a technikás szekcióban, pedig kimondottam technikás ellenfelek jöttek a kerekemen. Ezen túl mindig a srácokkal fogok pályát járni.

Az első kör vége felé utolért Pauline és a későbbi győztes Yana, majd egy kört együtt tettünk meg hárman. Kezdtem rosszul érezni magam, és az emelkedőkön nagyon szenvedtem. Le is maradtam picit, de Pauline is az ukrán hölgyről. Majd az utolsó 3 körben ismét magamhoz tértem utolértem Pauline-t és az utolsó kör végére nyugodt előnnyel kanyarodhattam rá. Kanyarodhattam volna, csakhogy azt éreztem, hogy furán megy a bringa eleje. Első defekt. Szuper… Szerencsére csak kb. 700 métert kellett így megtennem, Apu gyorsan kereket cserélt és indultam is tovább. Visszaelőztem Pauline-t és begurultam a 2. helyen!

Nem tudom leírni mennyire boldog vagyok, végre minden úgy sikerült, ahogy elterveztem, (jó, a defekt nem volt benne, de szerencsém volt a szerencsétlenségben, hogy nem kellett sokat úgy mennem). Most hétvégén finálé Val di Sole-ban (Italy), remélem hasonlóan jól fog menni! Lehet minket követni a www.freecaster.tv –n: elit női rajt szombat 11:45! Köszönöm szépen a sok szurkolást és gratulációt, nagyon jól esik, nagyok vagytok!:) Apunak, Ákosnak, Matthiasnak és ideiglenes szerelőnknek, Zsének a segítséget, szuper volt!

Szintén nagy köszönet illeti azokat a Magyarokat, akik kijöttek szurkolni, nagyon királyok voltatok, azaz ordibálás, ááá, hihetetlen!:) Jól esett, hogy az eredményhirdetés után is odajöttetek, köszönöm, ilyenkor érzem, hogy megéri csinálni…! Fantasztikus volt a rendezvény, talán az idei eddigi legjobb Világkupa, mint néző, mint pálya, mint szervezés szempontjából. Kitettek magukért a csehek, csillagos ötös!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbi újabb sikere a világkupán!
Benkó Barbara újabb szenzációs eredménnyel örvendeztette meg vasárnap a magyar kerékpár-rajongókat, ugyanis hétvégén, az olimpiai-krossz világkupa sorozat csehországi fordulóján a második helyen zárt, amivel összetettben is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
EuroOne-Cube blog a hétvégi világkupáról
Versenyzőink a hétvégén Csehországban, Nove Mesto na Morave-ban, az idei utolsó előtti olimpiai-krossz világkupa futamon vettek részt....
Tovább a teljes cikkhez »