Cancellara és a Zipp erősíti a szabályt

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 24. 08:46
Az egyik legjobb nevű kerékgyártó, a Zipp közleménye szerint Fabian Cancellara idei Paris-Roubaix és flandriai győzelmével a technika szempontjából is történelmet írt, ugyanis először fordult elő, hogy valaki magasfelnis karbonkerekekkel nyerte meg a kockaköves viadalokat.


Ahogy a Parizs-Roubaix-n használt technikával kapcsolatos cikkünkben írtunk róla: „akiket nem kötnek nagyon szigorú szponzor-szerződések a gyári kerekekhez, kizárólag a hagyományos, kézzel fűzött kerekeket használják”.

Nos, a kivétel tehát erősíti a szabályt, Cancellara volt az egyik, akit kötöttek azok a bizonyos szerződések, és a brutál merev, ellenben talán sérülékenyebb kerekekkel „vállalta be” a pavékat. Ugyanakkor ami esetleg hátrányt jelentett a rázatókon, a jó minőségű aszfalton, 40-50 km/h fölött kimondottan előnyt jelentettek, a magasfelnis karbonkerekek gyorsabban suhannak ilyenkor.

A Saxo Bank svájci versenyzője Specialized Roubaix bringájába a Zipp 303 forgott, és sikerült bebizonyítani, hogy a legmodernebb technológia, a patikamérlegen kiszámolt grammok képesek győzedelmeskedni a hagyományok felett. Na persze ehhez kellettek Spartacus lábai irányából érkező kilowattok is…