Benkó Barbi új XCO-bajnoki címéről

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 18. 23:40
Számomra nem volt túl ideális időpontban a Magyar Bajnokság, pont ilyenkor szoktam tartani a szezon közbeni rövid pihenőmet, de most idén valahogy megkavarodtak a versenyek és az EB is csak később lesz. Tartottam tőle, hogy fáradt leszek, egy részt már éreztem a tengerentúlon is, plusz hozzájött az időátállás is, de szerencsére egész jól átvészeltem a dolgot. Mondjuk ez annak is köszönhető, hogy Zsével már korábban leutaztunk és ki tudtam pihenni magam, mert miután hazajöttem csak a rohanás és ügyintézés várt rám.


A pálya nekem tetszett, jobban szeretem, amikor hullámos és nem csak egy fel-le az egész. Nem volt különösebben technikás, a lefeléket sok kanyar lassította és nehezítette, amit tudni kellett ügyesen és gyorsan bevenni, különben értékes másodperceket veszített az ember. A mi rajtunkra már ki is volt járva rendesen, mély volt a por, úgyhogy figyelni kellett, ami sokszor nem volt egyszerű a nagy hőségben és a kimerítő, rettentő meredek felfeléket követően.  Utóbbiakat még élveztem is volna, de nem volt jó áttételem, két tányéros rendszerrel megyek, amiből a nagyobb van fent, mint a fiúknak a csapatból, csak hát én nem haladok úgy…:) Eddig szerencsére nem volt gond, de most jól jött volna a kisebb. Lényegében csak egy felfelén nehezítette meg a dolgom, a többin azért simán felmentem, bár hátrány semmiképp nem lett volna, ha ott is pörgősebb. Inkább volt ez erőpálya, mint technikás, de tudni kellett kezelni a kerékpárt, azt gondolom, hogy Szabiék kihozták a lehetőségekből a maximumot, a szervezés is top volt, semmi csúszás, minden flottul ment, úgyhogy köszönet és gratuláció nekik! Egyedül a dopping vizsgálatot hiányoltam, na, nem azért mert még nem voltam elégszer idén, de azért egy Magyar Bajnokságra illett volna, persze ez nem a rendezők dolga.

A rajtot sikerült jól elkapnom, elsőnek lőttem ki és ezt a pozíciómat sikerült is a végéig megőriznem, aminek elmondhatatlanul örülök, mert szerettem volna a csapatnak és persze magamnak egy bajnoki trikót szerezni, ill. megvédeni. Az első kört meghúztam, némi előnyre tettem szert, majd innentől kezdve kicsit visszavettem és a saját tempómban tekertem végig a versenyt, na, nem mintha sokkal gyorsabban tudtam volna menni, a lábaim nem voltak jók, a felfeléket meg mindenhogy meg kellett nyomni, különben nem tudtam volna feltekerni. 2. helyre Dósa Eszter érkezett Módos Gabi előtt. Erdélyi Eszter rosszullét miatt sajnos kiállt, remélem már jobban van! A fiúknál Parti Andris megvédte a címét, 2. Buruczki Szilárd lett Szatmáry Andris előtt! Gratula a srácoknak is és mindenkinek, főleg a Bajnokoknak! Apunak és Ákosnak nagyon szépen köszönöm a segítséget, hibátlan volt, mint mindig! Anyunak is köszönök mindent és örülök, hogy teljesült a vágyad és végre te is eljutottál egy versenyemre és még nyerni is tudtam, minden szuper!:) Megyka, köszi a vizet, az ott fent életmentő volt minden körben! Zsének pedig hogy befogadott, nagy vagy!:)

Most egy pár nap pihi következik végre, ezt kihasználva elintézem a biológiai útlevélhez a vizsgálatokat, majd megkezdem a felkészülést az augusztusi Világkupákra, de előtte 6-án Európa Bajnokság, amit edzőversenynek iktattunk be. Egyrészt kedvezőtlen időpontban van, másrészt nagyon kevés pont jár érte idéntől, harmadrészt a pálya sem annyira az enyém lesz, így inkább a Világkupákra fókuszálunk! Viszont akinek kedve van, kijöhet szurkolni a magyar csapatnak, itt lesz a szomszédos Szlovákiában, Dohnany-ban, mindössze 3-4 óra autózásra Budapesttől. So, maybe see you there!:)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó és Parti az XCO-bajnok - interjú
Benkó Barbara és Parti András győzelmével zárult ma Zalaegerszegen a hegyikerékpárosok olimpiai számában a nemzeti bajnokság. A verseny igen gyorsra sikerült, Parti világkupa tempót diktált, amivel a hazai pályán versenyző...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
XCO OB – két arany az EuroOne-Cube-nak!
Nagyszerű mérleggel zárta hazánk egyetlen profi MTB csapata a vasárnap Zalaegerszegen megrendezett olimpiai-krossz nemzeti bajnokságot. Az elit mezőnyben Parti András, míg az U23-as kategóriában Szatmáry András húzhatta magára a...
Tovább a teljes cikkhez »