Benkó az első magyar a vk-összetett élén

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 23. 18:28
Magyar kerékpárversenyző még soha nem viselte szakági világkupa-sorozat összetett éllovasának járó trikót, Benkó Barbarát, a német Focus M.I.G olimpiai-krossz versenyzőjének most ebben a megtiszteltetésben van része, miután újabb dobogós helyezést szerzett a széria második versenyén, az angliai Dalby Forestben. Barbi a 23 év alatti hölgyek versenyében végzett a harmadik helyen, a vk-összetettben pedig átvette a vezetést. Mindezt a vizsgaidőszak közepén…


Komolyan, néha már azért várom a hétvégi versenyeket, hogy vége legyen a rohangálós, semmire nincs időm hétköznapoknak. Ez most különösen igaz volt, mivel a hét elején még arra sem volt időm, hogy meghaljak a vizsgák, tanulás és edzések közepette.

Persze ezt a verseny kicsit más volt, azért még is csak Világkupa, izgultam is rendesen, de örültem, hogy már szerda este el tudtam indulni és volt időm összeszedni magam és a gondolataimat a zűrös hét eleje után.

Most még szerencsére arra sem volt gondom, hogy elhagyják a csomagomat, vagy a kerékpárt, mert azt a csapat kivitte a csapatbusszal Angliába, a szerelő és a csapatfőnök kompozott, a sportolók repültek. Én Apuval és Meggyesi Gergővel repültem Budapestről, de ők is velünk laktak egy hotelben, így ott találkoztunk a szálláson a többiekkel.

A pálya nagyjából ugyan az volt, mint tavaly, apró módosítások voltak benne, nekem nagyon tetszett. Meredek emelkedők, technikás lejtők, minden, ami mountain-bike. Az edzéseket is sikerült nagyjából szárazon megúsznom, csak egyszer áztam meg, de legalább mentem a pályán akkor is, amikor vizes, jól is jött a versenyen, mert közben is eleredt az eső és előző éjszaka is ázott a pálya. Hideg is volt, amit nem nagyon kedvelek, a szél brutális volt, de hát ezzel számolni kell Angliában. Közben persze kaptam a híreket itthonról, hogy milyen meleg van, köszi…:)


Szombaton a junior és U23-as fiúk voltak soron. Markus okos versenyzéssel a szenzációs 3. helyet szerezte meg U23-ban, Shlomi 19. lett, magyar oldalról Juhász Zsolti 20. lett! Szuper! Annyira örültem neki, nagyon megérdemelte Markus. Ilyenkor persze picit rossz, hogy nekem vasárnap van a versenyem, mert a többiek ünnepeltek kicsit este, én viszont ugye nem, de abszolút motivált, hogy ilyen jól mentek a srácok és én is sok erőt merítettem belőle!

A verseny szerencsére nekem is jól ment, a rajtól fogva végig elöl voltam, még vezettem is egy fél kört, aztán Pauline előre állt, de mentem vele majdnem egy kört és hallottam, hogy Kathrin is rajtunk van. Egy kör után Pauline húzott egy gázt, amire már nem tudtunk válaszolni és ketten maradtunk, hogy eldöntsük a további dobogós helyeket. Ekkora már sikerült megnyugtató előnyre szert tennünk üldözőinkkel szemben. Sajnos most nem voltak olyan előzékenyek az elit lányok, akiket utol értünk, mint Dél-Afrikában, és sokan feltartottak, akadályoztak, néha az volt az érzésem, hogy direkt…

Így az utolsó körben egy singletrail előtt Kathrin megelőzött egy lányt, de az bezárt előttem, pedig kiabáltam, hogy jövök, így elment tőlem, amit már nem tudtam behozni felfelé. Persze, arról felesleges beszélni, hogy „mi lett volna, ha…”, tény, hogy Kathrin a legjobb technikás versenyző a mezőnyben, lefelé jobb volt bárkinél, de felfelé most erősebb voltam. Ettől függetlenül is valószínűleg előbb ért volna be, de akkor is bosszantó. Úgy érzem ez még nem kiforrott szabály, hogy csak 2 perccel indulunk később az elitektől, ebből még lesznek gondok… Mindenesetre idén ez már biztos így marad. Sabrina a 12. helyen ért be, szép eredmény tőle, első MTB Világkupáján!

Mint, mindenhol, itt is találkoztunk magyarokkal, de most nem kellett szégyenkeznem amiatt honnan jöttem, sőt! Olivér volt az egyik UCI bíró, nagyon köszönöm a segítőkészséget, jó látni, hogy mi is képesek vagyunk az összetartásra, persze ehhez normális embereket is kell találni… Ilyenkor tényleg jó magyarnak lenni. Remélem, még sok Világkupára kiküldenek majd!:)

Nagyon köszönöm a szuper segítséget Apunak, Matthiasnak és Michinek, über volt! Még sok-sok ilyen hétvégét nekünk!:) Ideális lett volna, ha most egyből Offenburgba tudok menni a következő Világkupa helyszínére, de még vár rám pár vizsga kedden és szerdán és majd utána! Vasárnap szurkoljatok nagyon légyszi és ha valakinek ismét nincs jobb dolga 11:45-kor, akkor: www.freecaster.tv!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbara újra világkupa dobogón!
Benkó Barbara a hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa sorozat második állomásán, Dalby Forest (Nagy Britannia) pályáján idei második dobogós helyezését szerezve a 3. helyen ért célba a 23 év alatti hölgyek mezőnyében....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Parti és Juhász a vk-pontgyűjtésről
Újabb pontokkal gazdagodott az EuroOne-Cube Pro MTB Team, hiszen a két olimpiai kvótafutó, Parti András és Juhász Zsolt, összesen 23 pontot gyűjtve zárták az angol Dalby Forestben megrendezett olimpiai krossz világkupa futamot....
Tovább a teljes cikkhez »