A főszereplők a Giro első szakaszáról

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 7. 19:51
Az olasz időfutambajnok, Marco Pinotti ma harmadszor viseli a rózsaszínű trikót, azaz a Maglia Rosát a Giro d’Italián, miután csapata, a HTC Highroad nyerte nagy fölénnyel a cspaatidőfutamot. A tavaly összetettben 9. helyen végzett olasz így értékelte mai teljesítményüket:


„Nagy megtiszteltetés felhúzni a Maglia Rosát, de ez a siker természetesen az egész csapaté, nem is tudom nekik eléggé megköszönni. Nagyon erősen kezdtünk, és a legjobb vezették a a leghosszabbakat elöl.

Így biztosítottuk az állandó tempót, ami nagyon fontos. A pálya végig sík volt, de nem volt könnyű, figyelni kellett a villamossínekre és a kanyarokra, voltak nagyon technikásak is. Azonban ma reggel edzettünk a pályán, és gondosan felkészültünk mindenből az utolsó részletig. Az eredményt elnézve jobban nem is mehettünk volna, nagy napja volt ez a csapatunknak.”

Reuters
  Fotó: Reuters

A verseny topfavoritja, a 2008-ban nyerő és háromszoros Tour-győztes Alberto Contador biztos lőtávolon belül maradt, csapata, a Saxo Bank – bár Pinottiéktól fél percet kaptak, fő vetélytársától, Vincenzo Nibalitól csak nyolc másodperc hátrány gyűjtött, amit pozitívan értékel a spanyol:

„Az eredmény nagyon jó, bár kialakultak időkülönbségek, de a legnagyobb ellenfelekhez, a Liquigashoz, a Lampréhoz és a Geoxhoz képest elenyészőek. Nagyon elégedett vagyok a csapattársak munkájával, nagyon egységesen dolgoztunk, és jó időt hajtottunk. Hozzá kell tenni, hogy nem kockáztattunk a nehéz pályán, veszélyes prológ volt ez, akár az egész csapat eleshet ilyenkor. Óvatosan vettük a kanyarokat és az első kilométeren is vigyáztunk a kockaköveken, s ennek ellenére jó lett az eredmény.

Reuters
  Fotó: Reuters

A HTC hozta a kötelezőt, ők voltak a legnagyobb favoritok, ez volt a céljuk, hogy itt nyerjenek, mostantól kezdve Cavendish sprint-győzelmeiért dolgoznak majd, kontrollálva a következő napokat. Személy szerint nagyon megjött a kedvem a versenyzéshez, hosszúak voltak az elmúlt napok, és ilyenkor már a versenyen akarod inkább nyomni. A mai na rendben volt, most szeretnék pihenni a hotelben, mert holnap egy több mint 240 kilométeres maratoni szakasz vár ránk.”

Contador olasz ellenfelei, Vincenzo Nibali és Michele Scarponi is elégedettek. A Liquigas kapitánya, Nibali is arról beszélt, hogy nem akartak kockáztatni néhány másodpercért: „Tudtuk, hogy egy ilyen rövid és gyors pályán nem alakulhatnak ki nagy különbségek, így vigyázva mentünk át a villamossíneken és óvatosak voltunk a kanyarokban is, ezért elégedettek vagyunk a menetünkkel.”

Reuters
  Fotó: Reuters

Scarponi, a Lampre összetett menője közvetlenül a befutó után így értékelt: Nem tudom hányadikak vagyunk, de kihoztuk magunkból a lehető legjobbat. „Remek pálya volt, a csapattársaim nagyon erősek voltak, teljesen elégedett vagyok!" – majd később hozzátette: "Kettő vagy hat másodperc talán nem sokat számít majd a Giro végén, de nem rossz érzés Contador előtt lenni." - A Lampre valóban jól teljesített, önmagához képest hatodik helyük kiemelkedő eredmény, nem hiába gyakoroltak egy nappal többet a pályán.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE! 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
HighRoad győzelemmel startolt a Giro
A HTC-HighRoad Team nyerte a Giro d’Italia első szakaszát, a torinói csapatidőfutamot, a rózsaszínű trikót elsőként az olasz kronóbajnok és az amerikai gárda összetett menője, Marco Pinotti húzhatta magára....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Napi Giro-játék Campa zoknikért!
Tippeld meg a Bringahíradó Facebook adatlapján, kik nyerik ma az Alba és Parma közötti 244 kilométeres sík etapot, és hétfőn már fel is veheted nyereményed a Bikeexpress Krisztina körúti boltjában. Legyél a leggyorsabb, ugyanis...
Tovább a teljes cikkhez »