KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "TOUR_OF_OMAN"
„Eddy” és a „Kancellár” Omán királyai 2010. február 19. 18:24 Edvald Boasson Hagen a 18 kilométeres távhoz képest óriási fölénnyel nyerte a Tour of Oman záró időfutamát, amivel frappáns választ adott a negyedik szakaszon történt unfair támadásra. Egyedül az időfutam koronázatlan királya, a háromszoros világbajnok Fabian Cancellara volt, aki helye közel tudta tartani a norvéggal a lépést. A svájci 17 másodperccel maradt el, ami azonban elég volt neki az összetett győzelemhez.
 
Becstelen előnyszerzés Ománban 2010. február 18. 11:06 Vannak a kerékpársportban íratlan szabályok, például bukás, defekt, kisdolog elvégzése esetén nem illik támadni az ellenfelet, szétszaggatva a sort, időelőny megszerzésének reményében. A Tour of Oman negyedik szakaszán ezt a nemtelenséget művelték Edvald Boasson Hagennel és a brit Sky csapatával.
 
Boasson Hagen a 21. századi Eddy Merckx? 2010. február 16. 21:02 A norvég Edvald Boasson Hagen körül izzik a levegő Ománban és nem csak a meleg miatt. A Team Sky versenyzője ugyanis tovább folytatja tavalyi produkcióját: szemtelenül fiatalon, bárhol, bármilyen körülmények között képes győzni. Ez pedig a kerékpársport – sokak szerint – valaha élt legnagyobb alakjára, Eddy Merckxre volt jellemző. Boasson Hagen a Tour of Oman harmadik szakaszán ezúttal sprinten verte Napolitanót, Farrart, Boonent.
 
Extrém veszélyes sprint a sötétben! 2010. február 15. 08:42 Több versenyző szerint őrültség volt, hogy az első ízben megrendezett Tour of Oman nyitószakaszát, a 61 kilométeres kritériumot este, gyér közvilágításban tartották. A győzelemért küzdő versenyzőknek így félig-meddig vakon, egymást lökdösve kellett nagy sebességgel hajrázni. A nehéz körülményekből a francia Jimmy Casper tudott előnyt kovácsolni, aki a norvég Edvald Boasson Hagent kerülte ki a vasárnap esti hajrán.