Boasson Hagen a 21. századi Eddy Merckx?

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 16. 21:02
A norvég Edvald Boasson Hagen körül izzik a levegő Ománban és nem csak a meleg miatt. A Team Sky versenyzője ugyanis tovább folytatja tavalyi produkcióját: szemtelenül fiatalon, bárhol, bármilyen körülmények között képes győzni. Ez pedig a kerékpársport – sokak szerint – valaha élt legnagyobb alakjára, Eddy Merckxre volt jellemző. Boasson Hagen a Tour of Oman harmadik szakaszán ezúttal sprinten verte Napolitanót, Farrart, Boonent.


Boasson Hagen az összetettet is vezeti Ománban, csapata, a Team Sky tagjai pedig mostanában Eddyként becézik, és maga Eddy Merckx is elismerően nyilatkozott a Cyclingnews hírportálnak:

„Fantasztikus, amit a sprinten művelt, szerintem ő a legtehetségesebb fiatal versenyző a kerékpársportban. Fiatal, de mint láthatjuk, komplett versenyző. Már akkor is jó volt, amikor a Gent Wevelgemet és a tavalyi versenyeket nyerte, de most még jobb. Szikárabb és erősebb, s annak ellenére, hogy Norvégiában töltötte a tél nagy részét, képes volt itt nyerni. Ez mutatja igazán meg a valódi tehetségét.” A legendás kerékpáros nevetett, amikor megtudta, hogy milyen becenévvel illetik Edvaldot csapattársai: „Ez igen, remélem, még nálam is jobb lesz!”

Merckx ezzel a véleményével nincs egyedül, hiszen a Team Sky legnagyobb sztárja, Bradley Wiggins is rendhagyó módon beszélt a norvégról még a szezon kezdete előtt. Kicsit hárítva a saját magával szembeni várakozásokat, Wiggins azt mondta, Edvald lesz az igazi sztár az elkövetkező években, évtizedben…