Benkó Barbi mozgalmas pihenő után nyert!

Létrehozva: 2011. október 24. 09:38
A hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa-sorozat második helyén végző Benkó Barbara pihenőjét követően a SuperCross első fordulóján tért vissza a versenypályára, de emellett talán még érdekesebb dolgok történtek az elmúlt hetekben, amiről naplójában ír.


Sok minden kiderült jövőjével kapcsolatban német csapatánál, a Focus M.I.G.-nél, érdekes tesztelésen vett részt, melyen a 26-os, 29-es és össztelós bringák közötti különbségeket mérték, és tervben van egy hosszabb lélegzetvételű kaliforniai kiruccanás is.

A Barcika EthicSport Kupa:

Megkezdődött a cross szezon… Olyan hamar elment a pihenő, mintha csupán 2 nap lett volna. Biztos azért, mert elég rohangálós időszakom volt és szinte itthon sem voltam, vagy ha igen, akkor is volt mit csinálni. Lassan kész a ház és költözhetek is, de most ezt még átgondolom, mert nem sok értelmét látom utazás előtt. Na, de a verseny: Apuval utaztam le Borsodba a számunkra legtávolabbi versenyre. Kicsit aggódtam útközben mert nem volt túl derűs az ég, néha szemerkélt is az eső, de szerencsére Kazincbarcika valahogy kimaradt a szórásból és szép őszi idő fogadott minket, annyira extrém hideg sem volt a felhők miatt. A pályán sem volt sár, azt a kevés esőt, ami esett, hamar magába szívta a száraz föld.

Hét elején kezdtem újra az edzéseket és mindjárt talán túl sokat és hosszúakat is mentem, azt magam sem tudom minek… Gyors és robbanékony persze nem voltam, ami pont a crosshoz kell, és hát nem esett olyan jól a verseny a szünet után. De ebbe is bele kell jönni. Az új kerékpár viszont szuper jó, csak én hibáztam sokat, nem vettem túl jól a kanyarokat és a sík részeken is lassú voltam. Ami pedig rengeteg volt ezen a pályán, az országútisoknak feküdt is, rendkívül gyors volt.

Első körben sajnos előttem történt egy defekt, ami miatt megszakadt a sor és elvesztettem a kontaktot a fiúkból álló élbolyhoz, aminek itt nagy jelentősége volt, sokat segít, ha tud az ember valaki szélárnyékában menni a sík részeken. Utána nem igazán találtam olyan embert a mezőnyben, akivel menni tudtam volna, így magányosan róttam a köreimet, ami nem volt túl energiakímélő és hatékony, de legalább edzettem…:) Végül sikerült megnyernem a versenyt, aminek nagyon örülök, 2. a szlovák Bajnoknő lett, 3. helyre Rozsnyai Mariann érkezett. A fiúknál Fejes Gabi nyert Búr Zsolt és Fenyvesi Peti előtt. Apunak köszönöm szépen a segítséget, úgy néz ki ez még mindig változatlanul top!:)

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Barbi arról is ír, mi történt az utolsó olimpiai-krossz versenyek óta a pihenőidőszakban:

Az idei ősz végre stresszmentesen telt, már ami a csapatkeresgélést illeti. Maradok jövőre is a Focusnál, mivel 2 évre írtam alá, de egyébként sem mentem volna el szerintem, nagyon örülök, hogy itt lehetek, jól éreztem magam és örülök, hogy maradhatok. Vagyis mégis lesz kis változás, most hétvégén voltam kint a csapatközpontban és azt mondta a csapatfőnök, hogy módosítjuk a szerződésem, mert kiemelt versenyző leszek… Hát jó, nekem úgy is jó!:) A Focus jövő évtől inkább a Mountain-Bike-ra fog fókuszálni és talán nem árulok el nagy tikot, ha azt mondom, hogy az országúti sportból kicsit visszavesz: Katyushával szerződést bontottak.

Komoly terveik vannak velünk, amiket a Roc d’Azur-ön meg is osztottak velünk, vagyis azokkal, akikkel hosszú távra terveznek. Meg is lepett engem, hogy ebben én is benne vagyok, de nagyon pozitív volt a Focus „big Boss” is, így nekem sincs ellenemre, hogy a nevem szorosan összeforrjon a Focuséval még sok évig. Így már a mi csapatunk is picit átalakul jövőre, ami a belső viszonyokat illeti, 2 év múlva meg valószínűleg már teljesen más lesz, de erről többet nem árulhatok el, a lényeg, hogy jövőre még biztosan ott leszek!:)

Szintén változás a jövőre nézve, hogy Édesapám jövőre hivatalosan is a csapatunknál lesz, be lesz regisztrálva, mint Race Manager (ha pontosan tudom…:) ) Már idén is sokszor volt velük úton, segített versenyeken és olyan feladatokat látott el, amit akárkire biztosan nem bíznának. Nekem ez nagyon jól esett, hogy bíznak benne és így kezelik, de mint kiderült ez nem csak jófejség volt tőlük, hanem komolyan gondolták, hogy nálunk lehetne. Így erről is esett szó múlt hétvégén a megbeszélésen, én gyorsan rákérdeztem Apunál, Ő pedig igent mondott, aminek én nagyon örülök, mert nekem az mindig sokat jelent, ha ott van velem versenyeken.

Franciaországban teszteltük a jövő évi kerékpárokat is, és őszintén szólva én nagyon pozitív vagyok velük kapcsolatban. Az már biztos, hogy lesz egy 26-os és egy 29-es Hardtailem, mert pálya függő, melyiket fogom használni, a fullyt még nem tudom, én nem mozgok rajta olyan jól, de meglátjuk. Wow, és mivel állt elő a Focus: egyedi festést kaptam, Hungarian Champion designnal, gyönyörű! De őt csak jövőre leplezhetem le…:)

Gondoltam, hogy majd megkapjuk a bringákat, tesztelgetjük, megyünk pár kört az erdőben aztán megmondjuk milyen volt. Hát majdnem így lett… Kimentünk hárman versenyzők a csapatból kocsival egy helyre, ott már kijelöltek nekünk egy tesztpályát, körülbelül 5 perc volt egy kör, brutál technikás (a csapatfőnök poénból mondta, hogy megrakja ő is, 5 öltéssel varrott orr lett a vége…), ahol időket mértek 26-ossal, 29-essel és fullyval. Rosszabb volt, mint egy verseny, én kivoltam…:) Ezek szerint ilyen egy teszt…

Jött a szerelő is, ránk állították a bringákat és mindenki ment kétszer időre mindhárom bringával, hogy lássuk, ki melyiken hogy ül, mi lenne neki a legjobb, mire fókuszáljunk. Ezek alapján én már láttam is, hogy a fully nem annyira nekem való, az idő is ezt mutatta, meg érzésre is ilyen volt, de meglátjuk. Minden esetre tanulságos és érdekes volt, a Focus stábból is kijöttek többen, hogy megnézzenek, meghallgassanak minket, mi a vélemény.

A felkészülésemben is lesz változás. Mivel némi nézeteltérésem támadt a dékáni hivatallal, így valószínűleg csak jövő szeptemberben fogom folytatni tanulmányaimat, de már egy másik intézményben, mivel a fizetős képzést nem engedhetem meg magamnak… Ezáltal lehetőségem nyílt máshogy tervezni, most két szemeszternyi ideig nem köt az egyetem. Így hamarosan áttesszük a székhelyünket Lovassy Krisztiánnal Californiába és ott fogunk készülni a következő szezonra. Január végén jövünk majd haza. Biztosan nehéz és furcsa lesz életem első Karácsonya a család nélkül, de hiszem, hogy a javunkra fog válni és jó buli lesz!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
SuperCross nyitány - beszámoló, eredmény
Fejes Gábor (Team Bátorfi – AKTK) és Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team) győzelmét hozta a második alkalommal útjára indított SuperCross Sorozat első eseménye, az EthicSport – Barcika Kupa. A kazincbarcikai Jubileumi Parkban...
Tovább a teljes cikkhez »