KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "GEROLSTEINER"
A Gerolsteiner visszalép a versenyektől 2008. október 14. 14:52 Azonnali hatállyal kivonul a kerékpársportból az ásványvizekkel forgalmazásával foglalkozó Gerolsteiner istálló. A német klubot nagy veszteség érte az elmúlt napokban, ugyanis két versenyzőjük, Bernhard Kohl és Stefan Schumacher is lebukott egy doppingvizsgálaton.
 
Bővül a feketelista: Kohl is doppingolt 2008. október 13. 19:38 Pozitív lett az osztrák Bernhard Kohl, a Tour de France, a francia országúti kerékpáros körverseny bronzérmese és a legjobb hegyimenőjének járó pöttyös trikót begyűjtő versenyző doppingtesztje is, az A próba szerint. A hírt korábbi csapata, a Gerolsteiner jelentette be, a kerekes azóta a Silence-Lottóhoz szerződött, amely egyelőre vár a hivatalos értesítésre. A tiltott szer a legújabb generációs eritropoetin (EPO) a CERA nevű vérdopping, amely korábban Riccardo Ricco, Leonardo Piepoli és pontosan egy hete Stefan Schumacher vesztét is okozta. Kohl tagadja bűnösségét.
 
Zsákutcába futottak a CERA-huszárok 2008. október 9. 12:59 A kerékpársportot meghatározatlan időre száműzhetik az ötkarikás játékok programjából; a harmadik generációs vérdoppinggal lebukó kerekesek botránya után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pedig elrendelte a pekingi viadalon levett valamennyi minta újravizsgálását. Később Jacques Rogge NOB-elnök helyesbített, mégsem veszik elő az összes mintát, a kontrollszámról a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel, a WADA-val tárgyalnak. Összefoglaltuk az elmúlt napok legfontosabb eseményeit.
 
Kerékpár: a Gerolsteiner pert indít Stefan Schumacher ellen 2008. október 7. 09:46 A Gerolsteiner kerékpároscsapat pert indít a Tour de France-on doppingoló német Stefan Schumacher ellen. A kerekes - aki a júliusi francia körverseny mindkét egyéni időfutamán győzött, továbbá az összetettben éllovasnak járó sárga trikót két napig viselte - a CERA nevű vérdoppinggal bukott le, amely a legújabb generációs eritropoetin (EPO).
 
Kerékpár: Schumacher elhagyja a süllyedő hajót a Quickstepért 2008. szeptember 11. 16:30 Stefan Schumacher, a Gerolsteiner világbajnoki bronzérmes országúti kerékpárosa a következő szezontól a belga Quickstep istállót erősíti. A 27 éves német két évre írt alá Patrick Lefevre csapatához.
 
Kerékpár: a Gerolsteiner csapat szponzor hiányában megszűnik 2008. augusztus 28. 15:18 A Gerolsteiner országúti kerékpárcsapat bejelentette, hogy az idei az utolsó idény a csapat történetében, amely az év végén megszűnik.