KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "FLOYD_LANDIS"
Landis egy éves börtönbüntetést kapott 2011. november 12. 08:09 Egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott a 2006-os Tour de France - doppingolás miatt címétől megfosztott – győztese, Floyd Landis, ám ezúttal nem a tiltott szerek használatáért, hanem köztörvényes bűncselekményért ítélte el a francia bíróság az amerikai botrányhőst.
 
Landis csak a Jóistent nem mószerolta be 2011. február 3. 18:52 Lassan már fel sem kapjuk a fejünket, ha a 2007-es Tour de France – egy fedezőbikának is becsületére váló – magas tesztoszteron szinttel megbukó győztese, Floyd Landis doppingolással, csalással vádol meg valakit. Az amerikai tarsolyában mindig akad valaki, ha már egykori csapata, a U. S. Postal és Lance Armstrong mószerolása unalmas, elő lehet húzni Oscar Pereirót, Michael Boogerdet, vagy éppen akár a nemzetközi szövetség elnökét, Pat McQuaid-et.
 
A kerékpársport spiclijét „bedrótozták” 2010. december 20. 10:21 Az amerikai bringások szisztematikus doppingolása ügyében nyomozó szövetségi ügynök, Jeff Novitzky „bedrótozva és bekamerázva” küldte el Floyd Landist egykori kenyéradója, a kerékpársportban üde színfoltot jelentő korábbi Rock Racing csapat tulajdonosa, Michaell Ball házába.
 
Az UCI reakciója „bizonyos személynek” 2010. december 15. 10:43 A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) saját kiadványa, a VéloWorld legfrissebb számában arra sem méltatta Floyd Landist, hogy nevén nevezze, így határolódott el a 2006-os Tour de France doppingolás miatt címétől megfosztott győztesének vádaskodásától.
 
Landis újra felkavarta a kerékpársportot 2010. november 29. 10:36 A 2006-os Tour de France doppinghasználat miatt címétől megfosztott győztese néhány hónap hallgatás után német és francia televíziós csatornáknak „mesélt” a hétvégén a rajongókat foglalkoztató doppingügyekről, ismét felkorbácsolva az indulatokat.
 
„Egész életemben doppingoltam!” 2010. május 20. 13:31 Egész pályafutása alatt doppingolt és Lance Amstrong és a U.S. Postal csapatvezetőjétől leste el a fortélyokat - vallotta be Floyd Landis, a Tour de France kerékpáros körverseny 2006-os - bukott - győztese. A 34 éves sportoló mindeddig tagadta bűnösségét, ám most egy körlevélben mindent beismert.
 
Landis tagadja a doppinglabor hackelését 2010. február 17. 08:54 Az elfogatóparancs kiadása után természetesen megszólalt a 2006-os Tour-győzelmétől megfosztott Floyd Landis is, aki tagadja a doppingminták adatainak manipulálását a francia doppinglaboratórium számítógépes rendszerén.
 
Elfogatóparancs 2006 Tour-győztese ellen 2010. február 15. 23:58 Elfogatóparancsot adtak ki a 2006-os Tour címétől megfosztott sárga trikósa, Floyd Landis ellen. A magas tesztoszteron szinttel megbukó Landist letartóztatják, ha francia földre lép.
 
Armstrong és a bukott Tour-győztes? 2009. augusztus 26. 10:25 Miközben Lance Armstrong az Ír Körversennyel befejezte a versenyszezont és blogbejegyzései szerint Dublinban kortyolgatja a remek Guinness sört, csapata, a Radio Shack háza táján zajlanak az események. Ismét lehet min rágódni a kerékpársport rajongóknak, ugyanis felröppentek a pletykák: a hétszeres Tour győztes egyik legerősebb korábbi segítője, a 2006-os Tour győzelme után eltiltott Floyd Landis a Shack tagja lehet jövőre…
 
Floyd Landis máris csapatot talált? 2008. szeptember 10. 16:08 Internetes jelentés szerint a 2006-os francia kerékpáros körverseny (Tour de France) eredeti győztese, a doppingvétség miatt utólag kizárt Floyd Landis jövőre visszatér a karavánba, a névváltás előtt álló Health Net-Maxxis alkalmazottja lesz. A cyclingnews.com úgy tudja, a 32 éves klasszis már aláírta szerződését, igaz a csapat ezt még nem erősítette meg. Landis 2009. január 30. után szerepelhet ismét profi versenyen.