Az UCI reakciója „bizonyos személynek”

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 15. 10:43
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) saját kiadványa, a VéloWorld legfrissebb számában arra sem méltatta Floyd Landist, hogy nevén nevezze, így határolódott el a 2006-os Tour de France doppingolás miatt címétől megfosztott győztesének vádaskodásától.


Landis november végén, német és francia tévécsatornáknak adott interjújában mószerolta be újra volt csapatát, a U.S. Postal-t, Lance Armstrongot és a nemzetközi szövetséget. Utóbbit korrupcióval, bizonyos versenyzők megkülönböztetett védelmével vádolta.

Az UCI pdf-formátumban is elérhető magazinjában így kommentálta Landis kijelentéseit:

Egy bizonyos személy szerint – aki korábban is rendszeresen vádaskodott össze-vissza mindenfajta alap nélkül – az UCI megvéd bizonyos versenyzőket a doppingteszten való lebukás kockázatától. Miután látványos fejlődést mutatnak a dopping-ellenes programjaink, ráadásul minden eddiginél több eljárás indult az elmúlt években a sportág legnagyobb sztárjai ellen, érdekes lenne, ha megnevezné ezeket a „védett versenyzőket”, akik ilyen megkülönböztetett elbírálást élveztek.

Mi már egyszerűen csak azt nézzük, ki mondta ezeket az állításokat, melyek súlyosan ártanak sportágunk és a sportág vezetése megítélésének: egy személy, aki minden hitelét elveszítette, nincs felelősségérzete, aki azt hiszi, hogy szabadon hazudozhat, mindnyájunkról, mindenkinek, miután a rendszer őt kapta el.

Mostanság, amikor az UCI éppen a spanyol szövetség ítéletére vár Contador ügyében, az elmélete még inkább abszurdnak tűnik. A következetesség, a szigor, és higgadtság, ahogy a vizsgálatot irányítottuk a háromszoros Tour-győztes abnormális teszteredményei ügyében, szoros együttműködésben a Doppingellenes Világszervezettel (WADA), a legsokatmondóbb bizonyítéka a dopping elleni elkötelezettségünknek, tekintet nélkül, mennyire kis mennyiségben mutatták ki a szert, tekintet nélkül az összes magyarázkodásra, vagy a versenyző dicsőséglistájára, és tekintet nélkül a kerékpársportot érintő negatív következményekre. És a becsületsértő vádaskodások ellenére próbáljuk tartani magunk, hogy igazságosak maradjunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Landis újra felkavarta a kerékpársportot
A 2006-os Tour de France doppinghasználat miatt címétől megfosztott győztese néhány hónap hallgatás után német és francia televíziós csatornáknak „mesélt” a hétvégén a rajongókat foglalkoztató doppingügyekről, ismét...
Tovább a teljes cikkhez »