Floyd Landis máris csapatot talált?

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 16:08
Internetes jelentés szerint a 2006-os francia kerékpáros körverseny (Tour de France) eredeti győztese, a doppingvétség miatt utólag kizárt Floyd Landis jövőre visszatér a karavánba, a névváltás előtt álló Health Net-Maxxis alkalmazottja lesz. A cyclingnews.com úgy tudja, a 32 éves klasszis már aláírta szerződését, igaz a csapat ezt még nem erősítette meg. Landis 2009. január 30. után szerepelhet ismét profi versenyen.


 

Az internetes lap úgy tudja, a Momentum Sports Group által vezetett istálló számos versenyzőt „átvesz” a Health Net-Maxxistól, igaz nevük nem igazán mondhat sokat a sportág európai szerelmeseinek.

 

Természetesen Landis lenne az igazi „nagyhal”, lévén lebukása előtt már a sportág kiemelkedő klasszisai közé tartozott. Pályafutása egyik kiemelkedő állomásának tekinthető, hogy 2002 és 2004 között a US Postalnál szerepelt, a visszatérését kedden bejelentő Lance Armstrong segítője volt.

 

„Megerősíteni és cáfolni sem tudom – mondta a Landis-hírre a Momentum szponzorációs igazgatója, Thierry Attias.

 

A cyclingnews.com azonban a csapat közvetlen környezetéből értesült Landis leigazolásáról. Állítólag a hivatalos bejelentésre akkor kerül sor, amikor nyilvánosságra hozzák az új névadó támogató nevét.

 

Állítólag a Smith & Nephew nevű, orvosi segédeszközöket gyártó és forgalmazó gyár lesz a csapat új szponzora.

 

Floyd Landis a US Postaltól 2005-ben a Phonakhoz igazolt, annak versenyzőjeként érte el legnagyobb sikerét, leaglábbis néhány napig ezt hihette. A Tour de France befejezése után kiderült, a 17. szakasz után adott doppingmintája pozitív eredménnyel zárult.

 

Hosszú csatározás vette kezdetét, a sportoló bírósági úton is megtámadta kizárását. Végül maradt az eredeti döntés, vagyis Landis helyett a spanyol Oscar Pereiro Sióban tisztelhetjük a két évvel ezelőtti győztest.