KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "EDZES"
Bringás-specifikus törzserősítés 3. rész 2011. január 27. 11:04 A kerékpározás közben komoly munkát végző has, derék és háttáji izomzat jelentőségéről szóló sorozatunk talán legfontosabb része következik, az elmélet után jöjjenek a gyakorlatok, melyek otthon is elvégezhetők egy „fitt ball” labda segítségével pár négyzetméteren.
 
Bringás-specifikus törzserősítés 2. rész 2011. január 24. 09:38 A kerékpározás során is használt deréktáji stabilizáló izomzat fejlesztésének fontosságáról szóló cikksorozatunk második részében most ahhoz próbálunk segítséget nyújtani, hogy olvasóink „magukra ismerjenek”, sikerüljön azonosítani azokat a kellemetlenségeket, melyek akár vele is előfordultak már. Innentől már csak egy lépés, hogy tehessünk is annak érdekében, hogy minél könnyedebbé tehessük a tekeréseket vagy minél hatékonyabbá az edzéseket…
 
Bringás-specifikus törzserősítés 1. rész 2011. január 21. 08:39 Tavaly ilyenkor egy felmérés elkészítésében kértük olvasóink és más portálok bringázó olvasóinak segítségét, aminek eredményeit felhasználva, kombinálva elektromiográfiás laboratóriumi méréssel sikerült rávilágítani a tipikus, egyes bringásoknál előforduló derékfájás gyökerére. A végső cél egy speciális gyakorlatsor összeállítása volt, kimondottan kerékpárosoknak, amit érdemes beépíteni az alapozásba, megkímélve magunkat így esetleges kellemetlenségektől a szezonban.