KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "BERNHARD_KOHL"
Börtön a doppingoló Kohl menedzserének 2010. október 12. 09:39 15 hónap börtönbüntetést kapott a 2008-as Tour de France-on EPO-CERA-val megbukó hegyi király, Bernhard Kohl menedzsere, Stefan Matschiner, az osztrák antidopping törvények megsértéséért.
 
Kerékpár: Ricco és Kohl akár hatéves eltiltást is kaphat 2008. december 17. 16:25 Riccardo Riccót és Bernhard Kohlt csütörtökön hallgatja ki a Francia Doppingellenes Ügynökség fegyelmi bizottsága - értesült a L'Equipe francia sportnapilap szerdán délután. A két kerekes az idei Tour de France-on bukott le tiltott szer, a hamradik generációs EPO használatával. Mellettük Moises Duenasnak is felelnie kell tetteiért.
 
Két évre büntették a „hegyek királyát” 2008. november 24. 14:41 Hétfőn délután nyilvánosságra hozták: az idei francia kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on a hegyi pontversenyt megnyerő Bernhard Kohl két évig nem versenyezhet, miután pozitív doppingtesztet produkált. Az összetettben harmadik helyezett osztrák versenyző még hétfőn is azért küzdött, hogy a teljes őszinteség révén enyhébb eltiltást kapjon.
 
Kerékpár: az osztrák Bernhard Kohlt két évre tiltották el 2008. november 24. 13:24 A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség két évre eltiltotta a kerékpározó Bernhard Kohlt, aki elismerte, hogy tiltott szert használt.
 
Kerékpár: injekció a hasba, Kohl vallott a doppingkúráról 2008. október 22. 16:02 Saját doppingkúrájáról árult el részleteket Bernhard Kohl osztrák kerékpáros, az idei Tour de France harmadik helyezettje.
 
Kohl: Doppingoltam, mindenkit átvertem 2008. október 15. 23:25 Bernhard Kohl, az idei Tour de France összetett harmadik helyezettje, és hegyi trikósa a schwechati repülőtéren rögtönzött sajtótájékoztatón vallotta be, doppingszerek segítségével érte el sikereit. Egy párizsi doppinglabor kedden hozta nyilvánosságra, hogy a kerekes mintáiban harmadik generációs EPO (CERA) nyomait fedezték fel. Kohl lemond arról, hogy elvégezzék a B-próbákat is.
 
A Gerolsteiner visszalép a versenyektől 2008. október 14. 14:52 Azonnali hatállyal kivonul a kerékpársportból az ásványvizekkel forgalmazásával foglalkozó Gerolsteiner istálló. A német klubot nagy veszteség érte az elmúlt napokban, ugyanis két versenyzőjük, Bernhard Kohl és Stefan Schumacher is lebukott egy doppingvizsgálaton.
 
Bővül a feketelista: Kohl is doppingolt 2008. október 13. 19:38 Pozitív lett az osztrák Bernhard Kohl, a Tour de France, a francia országúti kerékpáros körverseny bronzérmese és a legjobb hegyimenőjének járó pöttyös trikót begyűjtő versenyző doppingtesztje is, az A próba szerint. A hírt korábbi csapata, a Gerolsteiner jelentette be, a kerekes azóta a Silence-Lottóhoz szerződött, amely egyelőre vár a hivatalos értesítésre. A tiltott szer a legújabb generációs eritropoetin (EPO) a CERA nevű vérdopping, amely korábban Riccardo Ricco, Leonardo Piepoli és pontosan egy hete Stefan Schumacher vesztét is okozta. Kohl tagadja bűnösségét.