KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "BALATON_BIKE_FEST"
Hétszámjegyű bírság a BBF szervezőinek 2010. június 22. 13:39 A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség mai elnökségi ülésén pénzbírsággal sújtotta, és a magyar kupa-, UCI kategóriás-, valamint bajnoki futamok rendezésének lehetőségétől két évre megfosztotta a Balaton Bike Fest szervezőit.
 
Válasz a nyílt levélre: XCO a BBF-en 2010. június 17. 19:11 A Balaton Bike Fest botrányos hegyikerékpáros maraton versenyszáma nyomán, a bringahirado.hu-n szerdán publikált versenyzői nyílt levélre Harangvölgyi András (Sportaktív SE), a levélben szintén megemlített olimpiai-krossz futam felkért versenyigazgatója reagált. Harang leveléből kiderül, s talán jó hír a versenyzők számára az ügyben, hogy a szakági szövetség, következő elnökségi ülésén érdemben kíván foglalkozni a történtekkel a jövő héten.
 
Ebből elég! – Versenyzői nyílt levél 2010. június 16. 12:25 Versenyzői szemszögből botrányosra sikeredett a Balaton Bike Fest hegyikerékpáros maraton versenyszáma, melyet semmilyen szempontból nem lehetett sportversenynek nevezni. A nevezés és regisztráció során kialakult fejetlenség, a rajt-cél terület kialakítása, a pálya gondozatlansága, a nem létező eredménylisták, a különböző kategóriák eredményhirdetéseinek elmaradása, stb., túlmutatnak azon, hogy el lehessen intézni negatív véleménynyilvánítással.
 
Buruczki bírta jobban a balatoni hőséget 2010. június 13. 09:57 Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) bírta legjobban az iszonyatos hőséget az UCI C2 minősítésű Right Guard olimpiai krossz futamon, Balatonfüreden. A nemzetközi mezőnyben Juhász Zsolt (Euro One-Cube Team) is dobogóra állhatott, a hölgyek között Erdélyi Eszter zsebelte be a maximálisan megszerezhető 30 világranglista pontot.
 
Polc zúzott le leggyorsabban a Balatonba 2010. június 12. 10:14 Tavaly még csak a 2. helyet szerezte meg Greg Minnaar mögött az urban-DH pályák királya, a szlovák Filip Polc az első Balaton Bike Festen, idén azonban összejött neki a győzelem a péntek esti downhillen.
 
Balaton Bike Fest - elkezdődött! 2010. június 9. 21:38 A mai napon hivatalosan is kezdetét vette a Balaton Bike Fest, Balatonfüreden és Tihanyban vasárnapig várják a bringásokat és az érdeklődőket a különböző programok. (Részletes időterv és programok a balatonbikefest.com oldalon.)
 
Balaton Bike Fest 2010 - az első hírek 2009. október 8. 09:58 Idén június végén 15 ország bringásainak részvételével került megrendezésre Magyarország eddigi legnagyobb kerékpáros rendezvénye, a Balaton Bike Fest. Úgy tűnik, Szalay Balázséknak sikerült hagyományt teremteni: már a 2010-es fesztivált szervezik. A jövő évi rendezvényre – köztük nemzetközi, világranglista-pontszerző viadalokra – június 9. és 13. között kerülhet sor.
 
A Balaton Maraton eredményei 2009. június 29. 13:45 Az időjárásnak kétségtelenül az MTB Balaton Maraton indulói voltak leginkább kitéve, egyrészt a leggyorsabb rövidtávos is csaknem 2 órát töltött nyeregben a Balaton-felvidék csodás útjain, másrészt pedig az erdei ösvények egy kiadós eső után igen csak nehezen száradnak. A Balaton Bike Fest leghosszabb versenyét nagyrészt elkerülte az egész hétvégére jellemző hirtelen jövő vihar, de a sok eső miatt komoly "dagonyákkal" küzdött a 341 bringás, aki reggel elrajtolt Füredről. A szervezők 106 kilométeres hosszú-, 60 kilométeres közép-, és 30 kilométeres rövid távot írtak ki.
 
Német testvérpár tarolt Triálban Füreden 2009. június 28. 19:02 Az elit kategóriában a német Matthias és Thomas Mrohs győzött a Balaton Bike Fest Trial versenyén, vasárnap. Az időnként eleredő eső igencsak megnehezítette a kerékpár zsonglőrjeinek dolgát, ugyanis a fából és fémből készült akadályok rendkívül csúszóssá váltak az amúgy sem könnyű pályán. A legjobb profik ennek ellenére félelmetes kerékpár-kezelési tudásról tettek tanúbizonyságot és fáradhatatlanok voltak.
 
Az extrém filmek guruja Füreden 2009. június 28. 11:48 Az extrém mountainbike egyik meghatározó személyiségével találkozhattunk a füredi Dirt Contesten, akinek az érkezése legalább annyira nagy megtiszteltetés Magyarország számára, mint Sam Pilgrim, vagy Martin Söderström részvétele a versenyen. Björn Enga a híres Crancked extrém filmek szülőatyja, 1997 óta készít hegyikerékpáros filmeket. Kanadából repült Magyarországra, hogy személyesen tekintse meg a világviszonylatban is kőkemény mezőnyt, és találkozzon a szervezőkkel. Ki értékelhetné hitelesebben a dirt döntőket, mint Björn? Így őt kértük, summázza a látottakat.
 
Következő »