Hétszámjegyű bírság a BBF szervezőinek

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 22. 13:39
A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség mai elnökségi ülésén pénzbírsággal sújtotta, és a magyar kupa-, UCI kategóriás-, valamint bajnoki futamok rendezésének lehetőségétől két évre megfosztotta a Balaton Bike Fest szervezőit.


Mint ismeretes, az esemény keretei között rendezett hegyikerékpáros maraton eredménylistája azóta sem készült el, illetve hiányos, elsősorban a nevezés, a regisztráció, valamint az időmérés során elkövetett számtalan hiba miatt.

Az MMTBSZSZ elnökség határozatai:

2010-06-22/1 Határozat

Hitelesíthető eredménylista hiányában MMTBSZSZ elnöksége törli a BMK Kft. által rendezett Balaton Bike Fest XCM futamot a Magyar Kupa sorozatból.

(Elit Férfi és Női UCI kategóriák UCI pontjait nem érinti a határozat, csak Magyar Kupa rangját.)

2010-06-22/2 Határozat

MMTBSZSZ elnöksége BMK Kft. (Balaton Bike Fest rendezői gárdáját)  versenynaptárba kerülését maximum Magyar Ranglista címig támogatja 2011 és 2012 években XCO és XCM szakágakban. (Azaz nem rendezhet UCI, Magyar Kupa, Országos Bajnokság rangú versenyeket.)

2010-06-22/3 Határozat

Sportág hírnevének veszélyeztetése, illetve a Balaton Bike Fest XCM verseny eredménytelensége következtében MMTBSZSZ egyösszegű, 1.500.000Ft-os pénzbírságot szab ki BMK Kft-re, melyet 30 napon belül köteles megfizetni. A befolyó összeget MMTBSZSZ az utánpótlásra fordítja.

Az egyéb XCO eredménylisták (kategóriák) ügyében egyelőre nem született végleges döntés, az előzetes eredménylistákat a tagegyesületek még ma megkapják egyeztetés céljából, amire a szövetség három napot javasol, ezután dönt a továbbiakról:

Várjuk egyesületek, versenyzők észrevételeit, a kérdőjeles rajtszámok gazdáit, hogy három munkanapon belül jelezzék észrevételeiket- óvási díj mentesen. Bízunk benne, hogy a visszajelzések alapján, hitelesíthető eredménylista produkálható.

Az előzetes eredménylista letölthető a szövetség honlapjáról, IDE KATTINTVA.


A szervező BMK Kft. részéről Orczy Gergely a döntéshez hozzáfűzte, hogy jövőre is meg kívánják rendezni az említett versenyszámokat a Balaton Bike Fest keretein belül, sőt, magasabban jegyzett UCI kategóriákban, akár a szlovák szövetség versenynaptárába bejegyezve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Válasz a nyílt levélre: XCO a BBF-en
A Balaton Bike Fest botrányos hegyikerékpáros maraton versenyszáma nyomán, a bringahirado.hu-n szerdán publikált versenyzői nyílt levélre Harangvölgyi András (Sportaktív SE), a levélben szintén megemlített olimpiai-krossz futam...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ebből elég! – Versenyzői nyílt levél
Versenyzői szemszögből botrányosra sikeredett a Balaton Bike Fest hegyikerékpáros maraton versenyszáma, melyet semmilyen szempontból nem lehetett sportversenynek nevezni. A nevezés és regisztráció során kialakult fejetlenség, a...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Buruczki bírta jobban a balatoni hőséget
Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) bírta legjobban az iszonyatos hőséget az UCI C2 minősítésű Right Guard olimpiai krossz futamon, Balatonfüreden. A nemzetközi mezőnyben Juhász Zsolt (Euro One-Cube Team) is dobogóra...
Tovább a teljes cikkhez »